Рали Дакар: И Съндерланд се разписа

Той бе най-бърз във втория етап от Сан Луис до Сан Рафаел с дължина 725 км, 359 специален етап за мотоциклети и АТV и 799 км (433 км) за автомобили и камиони. 
Съндерланд  преодоля специалния етап от 359 км за 3.42:10, като бе по-бърз с 39 сек. от Франсиско „Чалеко” Лопес  с КТМ и с 2 минути пред  съотборника си Хуан Бареда Борт. Испанецът с третото си място запази лидерската позиция в класирането при мотоциклетите, а втори излезе „Чалеко” на 2:03 мин. Трети, на 2:33 мин. е Съндерланд.  Четвърти в етапа стана един от фаворитите – Рубен Фария с КТМ, следван от Ален Дюкло с Sherco,  австралиецът Бен Гребъм, който затъна в дюна на 280-ия километър  и Давид Кастю. Седми стана друг пилот на Honda – Пауло Гонсалвеш, който изостана на 7:45 мин. и е на 5-о място във временното класиране.  Двама от фаворитите в колоната – Марк Кома и Сирил Депре станаха 9-и и 10-и, като изостанаха на повече от 8 минути. Друг пилот на Honda – Хавиер Пицолито, също имаше проблеми в зоната на малките дюни, обрасли с камилска трева  на километър 266 и загуби над 21 мин. 
При ATV машините победата в етапа очаквано спечели Маркос Патронели с  Yamaha, но веднага след него финишира аржентинецът Лукас Бонето с Honda 700 TRX, следван от поляка Рафал Соник и Себастиан Хусеини (Холандия), също с Honda 700 TRX. За Патронели това бе 15-а етапна победа. Патронели поведе в класирането, а Бонето е втори във временното класиране.
При автомобилите Стефан Петерхасел  с MINI пое контрола над ралито с 62-ата си етапна победа. Карлос Соуса закъса на 33-ия километър от етапа, като получи повреда в турбото. Втори в етапа бе Карлос Сайнц с бъги SMG, който стана втори в генералното класиране, а трети е съотборникът на Петерхансел – Насер Ал Атия. При камионите първа етапна победа спечели пилотът на КамАз Антон Шибалов, но лидер в класирането е съотборникът му Айрат Мардеев.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.