Рали Дакар (8-и етап): Най-после и Депре взе победа

Зад него са пилотът на Honda Хуан Бареда Борт и Марк Кома с КТМ, който продължава да води във временното класиране.
Въпреки лошите метеорологични условия, които попречиха на мотоциклетистите да пресекат солените равнини на Уюни, както беше планирано по 499-километровия маршрут, Сирил Депре се върна сред елита. Той стартира трети в етапа, дълго време кара заедно с Кома и го изпревари, а след това настигна и задмина Хуан Бареда. Испанският пилот на Honda даде здраво газ в края на етапа, но не можа да се пребори с бързия Депре. Така Сирил завърши на 2:10 мин. пред Бареда и на 2:16 пред Кома. Зад тях – 4-и стана другият заводски пилот на Honda, португалецът Елдер Родригеш, следван от французина Оливие Пен с КТМ. Още един пилот на Honda – частникът от Чили Даниел Гует стана 8-и. Двамата пилоти на Sherco имаха сериозни проблеми. Хуан Педреро загуби 14:25 мин., а Ален Дюкло още на старта на етапа получи механичен проблем и загуби 35 мин. Така в генералното класиране начело е Кома, следван от Бареда на 38:08, Жорди Валдомс с КТМ и Ален Дюклро
При машините ATV етапът спечели Игнасио Касале, който спечели втора оредна етапна победа, пета в Дакар и 4-а за тази година. Той бе с 8:38 мин. пред пилотът на Honda TRX Себастиен Хусеини и на 15:25 мин. Серхио Лафуенте. В класирането води Касале, следван от Лафуенте, Рафл Соник и Хусеини.
При автомобилите темпото диктуваха пилотите на Mini. Там лидер е Нани Рома, но етапната победа спечели Насер ал Атия, следван от „Мосю Дакар“ – Стефан Петерхансел и Карлос Сайнц. Етапът бе ултрабърз и преплетените пътища изискваха отлична навигация.  Въпреки двете спукани гуми, Рома завърши 6-и в етапа.  При камионите Авдрей Каргинов с КамАз спечели втория етап за тази година и 7-и в кариерата си в Дакар, но само с 5:15 мин. пред Джерард Де Рой с Iveco и 6:55 мин пред сънародника си Димитрий Сотников. Де Рой води в генералното класиране пред Каргинов и Едуард Николаев, който загуби над 14 мин. в етапа.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.