Рали Дакар 2020: Бранч печели втория етап, Съндерланд повежда

Пилотът от Ботсвана Рос Бранч с КТМ спечели втория етап от рали Дакар 2020. Той бе най-бърз по специалния етап от 393 км от Ал Вадж до Неом. Бранч победи с 1:24 мин. заводският пилот на КТМ Сам Съндерланд, който е новият лидер в класирането. Трети в етапа стана Пабло Кинтанила с Husqvarna на 2:21 мин.
Това е първа етапна победа за Рос Бранч, който миналата година стана най-добрия новак в Дакар, като финишира 13-и. Бранч е първият африкански пилот, победил в етап след южноафриканецът Алфи Кокс през 2003 г. Ален Дюкло, който е френско-малайски гражданин пък спечели в Бамако през 2007 г. и отново през 2014 г.

Бранч поведе на 214-ия километър от етапа, като дръпна с 54 секунди на Кинтанила.

В същото време Хоан Браеда с Honda загуби 4 минути в последните няколко километра. Проблеми имаше и Тоби Прайс с КТМ. Той започна деня като лидер, но беше първи по трасето и бе затруднен с отварянето на пътя. Още в началото той изостана с Бареда на 13:13 мин. Рики Брабек, който тръгна точно след Прайс, също загуби 10 минути от испанеца. Докато Матиас Валкнер бе на 7 минути.
Трудни моменти имаше и най-бързата дама с мотоциклет – Лая Санс. Тя падна в първата част на етапа и загуби 20 минути.

Четвърти и пети в етапа бяха братята Бенавидес. На 3:40 мин. след победителя бе Кевин с Honda. Само на 4 сек. след него бе Лучано със заводския мотор на КТМ. Хоан Бареда остана 6-и.
Във временното класиране Съндерланд води на Кинтанила с 1:18 мин. Трети е Кевин Бенавидес с Honda 1:32 мин. Четвърти е Валкнер на 2 минути.
При четириколките продължава битката между звърналия се на трасето Игнасио Касале и полякът Рафъл Соник.
Касале спечели етапа с 3:33 мин. пред Соник. Дистанцията между двамата е 9:09 мин. Трети в етапа стана французинът Симон Висте.

При автомобилите най-брз в етапа беше Жинел де Вилиарс с Toyota, който изпревари с 3:57 мин. Орландо Теранова с MINI. Трети стана Шейх Халид Ал Касими, който финишира на 5:42 мин. с Peugeot 3008. В генералното класиране начело излезе Теранова, следван от на 4:43 от Карлос Сайнц с MINI. Трети е Насер Ал Атия с Toyota на 6:07 мин.
Снимки dakar.com


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.