Представяме: Хипермаркет Crazy Fox

Има ли място, където човек може да намери „от пиле мляко” за мотоциклетите? Потвърждаваме – има. И се намира в България, край морето, във Варна. На площ от 2500 кв. м, 2200 от които – търговска, се е ширнал магазинът на Crazy Fox Motors. Преди да го посетим ни казаха, че е нещо голямо, огромно. Това, което видяхме, наистина надмина и най-смелите ни представи. От единия до другия край натъпкано с „каквото ти душа иска” за моторджиите. Така навремето, преливащ от разнообразни стоки, бе в единствения у нас централен универсален магазин в София – ЦУМ. Но да се върнем на хипермаркета за мотоциклети. Че е най-големият в България е ясно. Наскоро представител на фирма от Швейцария посетил Crazy Fox Motors и отсякъл: „Бил съм почти навсякъде в Европа, но това определено е най-големият център, където всичко е събрано под един покрив. Няма друг такъв.” Е, поне в нещо да сме първи.

Макар и отскоро, магазинът е известен на доста почитатели на екстремните моторни спортове. Тук действително може да се намери всичко. Като се започне от мотоциклетите – кросови, ендуро, пистарки, скутери, премине се през триколки и ATV-машини и се стигне до гуми, консумативи и специална екипировка. Доскоро експонатите са били 470, но сега са останали „само” 320. Наред с чисто новите машини, има и употребявани. Всичките са от различни марки – Aprilia, Gilera, Honda, Husqvarna, Kawasaki, Keeway, Peugeot, Piaggio, Polaris, Suzuki, Yamaha… Такава е концепцията на собственика.

“Когато реших да правя магазина, не исках да се „женя” за една-единствена марка” – казва Николай Гочев. – “Исках да имам разнообразие от модели, нови и на различна „възраст” и километри. Преди 2-3 години се търсеха предимно нови мотоциклети. Сега по-голям е интересът към втората ръка. Има дори ударени машини и се продават така, с щетите по тях, защото много от клиентите ги купуват и ремонтират сами. Това им е удоволствието. Предлагаме и почти нови мотори, само на година. Имам клиенти, които са карали известно време, идват, връщат и си вземат нов мотор. Системата „бай-бек” работи на пълни обороти. Много от нашите клиенти държат тук машините си на платен паркинг. Под шоурума имаме сервиз и гаражни клетки на площ от още 2500 кв. м. Направихме мивка отвън и когато човекът се върне, измива си мотоциклета или ATV-то и го прибира вътре. Там държим и лодки, и джетове… Място има. Наистина място има. И богат избор също. Изложени бяха и автомобили, джетове, моторница, моторна шейна… Търси ли някой гуми за кросарка, пистарка, ATV –  моля, каквито поискаш. Екипировката също е от реномирани марки, от шлема и очилата, през якета, протектори, ръкавици и панталони, до ботуши. Така че човек може да се облече „от горе до долу”. Както впрочем го направи и един клиент в наше присъствие. Пък и цените са добри. Например, оригинално яке от колекцията на Валентино Роси е малко над 200 лв., докато на други места в Европа може да се купи за подобна цена, но в евро. Фланелка с номера на Доктора също е на половин от европейската цена. Ако пък сте фен на Crazy Fox, то можете да се обзаведете с оригинален състезател екип, каквито носят пилотите на отбора. От екипировката има продукти на много известни марки като ACERBIS, AIROH, ALPINESTARS, ARAI, AXO, CABERG, CMS, FOX, LAZER, SCOTT, Spyke и др. Освен гумите, в магазина могат да се намерят резервни части и всички необходими консумативи за мотоциклети – вериги, венци, масла, свещи, спрейове…

Сред това изобилие от стоки, човек може да се обърка. Но затова са служителите в хипермаркета. Момчетата, освен че са любезни, са професионално подготвени и могат да насочат дори и аджамията, без да му пробутат най-скъпото. Напротив, ще му предложат най-подходящото. Затова едно отиване в шоурума на Crazy Fox Motors е като посещение на мотоизложение.   Името Crazy Fox е известно от мотоциклетните състезания у нас – било на крос, било на супермото или ендуро. Само за миналата година състезателите от едноименните отбори са спечелили 78 купи. Но ако си мислите, че всичко се дължи просто на късмет, ще трябва да ви разочароваме. Тук се работи професионално и не от вчера. Ето например, от миналата година е в експлоатация собствено трасе в местността „Джанавара” (близо до Аспарухово, край морето). Там, освен, че тренират състезателите на клуба, вече работи школа за обучение на млади пилоти. Трасето е с дължина 1650 м и толкова истинско, че на него се провеждат три състезания от спортния календар, дори с международно участие. Но всяко нещо с времето си. В някой от следващите броеве ще ви представим по-подробно и трасето, и отбора, и школата за обучение… Вероятно ще стане дума и за голямото сърце и за благотворителността, с която се е ангажирал Ники. А не е лошо и ние да се замислим. Така де. Нали всички, които караме щастливи днес, не дай-си Боже, утре можем да изпаднем в нужда.

 

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.