Показаха Victory Project 156 за Пайкс Пик

Американската компания Victory представи изцяло новия си състезателен мотоциклет Project 156, с който ще участва в легендарното планинско състезание Пайкс Пик по-късно този месец.
Моторът бе тестван, показани бяха рамата и двигателят, но за първи път байкът бе показан изцяло готов три седмици преди състезанието Пайкс Пик в Колорадо на 28 юни. Project 156 е изграден от майстора на къстъм байкове и бивш състезател Роланд Сандс, а ще бъде каран от американския мотоциклетен журналист Дон Канет от списание Cycle World.
Състезанието Пайкс Пик е ново начало за мотоциклетите Victory, които заедно с най-старата марка мотоциклети в Америка – Indian, са част от огромния концерн Polaris Industries. Машините Indian е пряк конкурент и предизвикателство за Harley-Davidson, докато Victory да заеме спортната ниша на пазара в САЩ.
Victory Project 156 бе започнат само преди четири месеца преди състезанието и е създаден както с помощта на Сандс, така и с ресурсите на компанията Polaris. Прототипът на състезателния мотоциклет, наречен Project 156 е заради 156-те завоя на състезанието Pike’s Peak International Hill Climb, познато още като Състезанието към облаците. Прототипът е с двигател V-twin в течно охлаждане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.