Писта: Екшън при 40 градуса жега

Горещата настилка обаче направи и още по-горещи битките на трасето в отделните класове. Така че близо 3000 зрители по трибуните имаше какво да видят. В повечето от категориите доминираха нашите пилоти. 
Първите три места в клас 1000 SST бяха окупирани само от българи. Първи стана Калин Кулев (Зедмото) с Honda и поведе във временното класиране с 45 т. Втори стана другият пилот на Зедмото – Велислав Марков с Kawasakiкойто е втори след Кулев в класирането с 36 т., следван от Били Илиев (Диана Рейсинг) с Honda. Четвърти в класирането е Мартин Чой, но той не участва в този кръг, той като имаше състезание в Словакия, за което ви информирахме.
В клас1000 SBK първи финишира Паскал Дичев (JRC) с Honda, следван от Михаил Атанасов (Шумен) със Suzuki) и Георги Димитров (Диана Рейсинг) с Yamaha. Лидер в класирането обаче е Красимир Георгиев (Диана Рейсинг) със Suzuki, който е с 35 т., а с 32 е Георги Димитров.
При машините от 600 сс победата бе за Боян Бончев (Ивис рейсинг тийм) с Yamaha, а зад него се нареди Едгат Налбант (Налбант Рейсинг) с Yamaha, които е и лидер в класирането за шампионата с 45 т. Бончев е с 10 по-малко. Трети бе  Антон Николов (RT Мото) с Yamaha.
В най-малкия клас SP Junior нашата Жулиета Ленкова (Рейсинг Тийм Плевен) с Aprilia бе обградена от румънци. Първи стана Адриян Чуждея, а трети Денис Бреску. Румънец – Йонел Пъскота със Suzuki спечели и в Суперспорт 600. Втори стана Иван Грозев (Gint Рейсинг Тийм Пловдив) със Suzuki, който има равен брой точки с Пъскота. Трети бе Ненад Стоянович (Сърбия) с Yamaha.
При скутерите победата бе за Пламен Христов (Христови рейсинг), следван от Милен Георгиев (Зедмото),  двамата с Aprilia. В отборното класиране начело естествено е България. За националния шампионат лидери са Рейсинг тим Плевен, следвани  от Gint Рейсинг Тийм Пловдив и Зедмото.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.