Петручи остава в Ducati през 2020 г.

Данило Петручи и Ducati се разбраха пилотът да се състезава за италианския тим в MotoGP и през 2020 г. 28-годишният Петручи дебютира този сезон със заводския екип, след като изкара четири години в клиентския Прамак Рейсинг.
От отбора отбелязаха, че работят страхотно с него. Данило подобрява непрекъснато представянето си и вече има три подиума, включително фантастична победа на Муджело в домашния си старт.
Понастоящем италианецът е на трето място в генералното класиране. Той изостава с 8 точки от съотборника си Андреа Довициозо. Ducati пък е начело в подреждането при отборите с 224 точки.

„Много се радвам, че ще продължа да работя с Ducati още една година”, коментира Петручи

„Такава бе целта ми от началото на тази нова глава в кариерата ми, защото с тима веднага си допаднахме. Повишихме конкурентоспособността си през първата половина от сезона и резултатът от това са два подиума и една незабравима победа. Подновяването на договора преди лятната пауза ме кара да съм още по-уверен за бъдещето. Сега трябва да остана съсредоточен, да продължа да се подобрявам като пилот и да постигна още по-силни резултати на писта. Искаме да завършим сезона в топ 3.”
Генералният мениджър на Ducati Корсе Луиджи Дал’иня допълни, че отборът е много доволен от постигнатото с Петручи споразумение.
„Данило демонстрира професионализма и таланта си още от първите си дни с Десмоседичи GP. Вярвам, че всички виждат качествата му, за които свидетелстват и силните му резултати този сезон. С Данило и Андреа целта ни е да се борим за титлите – и при пилотите, и при отборите”, каза още Дал’иня.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.