Открихме сезона с много мотори и шествие

А като видяхме колко се събраха на площада пред столичния храм „Свети Александър Невски“, после колко се събраха под резиденцията в Бояна, стана ясно с какво нетърпение сме очаквали този паметен ден, в който да яхнем машината, да чуем как избоботва двигателя и да навием газта…
Събрахме се – стари и нови приятели. С някои не сме се виждали от месеци. Дойдоха и гости от други градове, даже от чужбина. Едни твърдят че сме се събрали над 3000, други  – близо 5000. Няма значение – важното е, че беше гот. А все по гот ще ни става, когато припалим двигателите и тръгнем на дълъг път.
В 11.00 часа пред събралите се мотористи се появи и столичния кмет Йорданка Фандъкова, на мотор, возена от своя шофьор, който също е от братята. Откриването на сезон премина под мотото за толерантност на пътя. Това е обща инициатива на Столична община и Обединените мотоклубове.  участват в обща инициатива за внимание и толерантност на пътя. Кметът потвърди, че ще отпадане на забраната за движение на мотори по бул. „Цариградско шосе“. Тази вест бе посрещната с радостни възгласи и бурни аплодисменти. Според нея в повече големи градове трябва да се насърчава придвижването на две колела – с велосипеди и мотори, за да ес борим с трафика и задръстванията. Г-жа Фандъкова пожела на всички мотористи безаварийно каране. Шефът на столичния КАТ Богдан Милчев пожела догодина на откриването на мотосезона всички отново да са заедно, като призовавам да спазваме правилата за движение по пътищата и всички закони в обществото. Отец Константин от храм „Св. Александър Невски“ благослови старта на мотосезона и пожела безаварийност.
Ние, мотористите също си пожелахме да сме живи, здрави и сезон без инциденти. Ние ще сме толерантни, но нека и останалите да са толерантни към нас. Лавината от мотори тръгна вкупом към полите на Витоша, в Бояна, където имаше приятни срещи, забавления, рок, бира… Моторизираната армия пое към резиденция „Бояна“, където през целия ден ще има демонстрации на мотори, гонки, дрифтове, много рок и бира.
Е, сега ни чака дългият широк път, топлите пролетни и горещите дни, мотосъборите, емоциите и кефа от карането.
Желаем на всички – БЕЗАВАРИЙНО!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.