Отиде си Буги Барабата Отиде си Буги Барабата

На 58-годишна възраст почина Буги Барабата – музикант, радио водещ и моторист. Скръбната вест съобщиха от радио Z-Rock.

Марио Събев, известен като Буги Барабата е основател на „Бараби Блус Бенд“, легендарен водещ на шоуто „Буги Тайм“ по Z-Rock, съавтор с Васко Кръпката на емблематичната „Няма бира“, написал чудесната песен на Георги Минчев „Равносметка“. Автор е на всичките песни в шестте албума на „Бараби Блус Бенд“: „Песни от гаража“, „Лоши времена“, „Срещу вятъра“, „18 карата кал“, „Без право на обжалване“ и „Бесните кучета на блуса“.

Известният български блус музикант е роден на 24 декември 1960 г. Активната му музикална кариера започва през 1993 г. Освен това е един от най-колоритните водещи. Всяка сутрин шегите му звучаха по Z-Rock. Буги Барабата и неговата група „Бараби Блус Бенд“ бе част от музикалния живот на България. Участват в много рок фестивали в цялата страна.

Буги беше и страстен почитател на моторите. Както сам се определяше – „неорганизиран моторист“. Последният му мотоциклет беше спортният турър Yamaha Thunderace. Харесваше и списание Moto Club. Редакцията изказва своите съболезнования на семейството и приятелите на музиканта.

Поклон пред паметта му!

Почивай в мир, Буги!

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *