Отборът на Suzuki Ecstar представи мотоциклета GSX-RR за 2019 г. Отборът на Suzuki Ecstar представи мотоциклета GSX-RR за 2019 г.

Заводът от Хамамацу представи новият си мотоциклет Suzuki GSX-RR, както и двамата пилоти Алекс Ринс и новакът Хоан Мир. Отборът на Suzuki Ecstar ще има двама млади испански пилоти през този сезон, като избира да продължи да гради философията на Suzuki около разкриването на нови таланти. След два сезона на борда на GSX-RR, Алекс Ринс е опитният пилот в бокса на тима. Той има 5 подиума през сезон 2018, а през новия шампионат целта му е да стъпи на най-високото стъпало. Така че това е напълно възможно.

Дебютантът Хоан Мир вече доказа, че не се притеснява от висшия клас, като показа добри резултати през ноември на тестовете във Валенсия и Херес. Той може да разчита на солиден технически екип, който има много опит в работата с млади пилоти. Без да има натиск и големи изисквания към него, тази година за Мир ще бъде период на обучение в партньорството му с екипа на Suzuki Ecstar.

Според техническият мениджър Кен Каваючи, след края на миналия сезон тимът е имал ясни идеи за това какво трябва да се подобри в пакет и представянето на мотоциклета. Това съвпада и с изискванията на титулярните и тестовия пилот Силвен Гинтоли, които дадоха своята обратна връзка. Така бе изграден финалния пакет, от който сега ще се очакват по-добри резултати. Надеждите са, че пакетът ще бъде по-ефективен. В Хамамацу е разработена е нова спецификация, ново шаси и има някои подобрения в електрониката и в обтекателя. Това е в съответствие с философията на Suzuki, която не е да се унищожи всичко и да се възстанови от белия лист, а да продължи да се развива стъпка на базата на постигнатото. Естествено сега по време на тестовете ще се подобрява всичко във всяка област на мотоциклета, без да се прави компромис с цялостния баланс.”

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *