Екипът на Monster Energy Yamaha в MotoGP  представи „Beast Mode On“ в Индонезия Екипът на Monster Energy Yamaha в MotoGP  представи „Beast Mode On“ в Индонезия

Отборът Monster Energy Yamaha MotoGP представи цветовата схема и структурата си за 2019 г. в хотел „Четири сезона“ в Джакарта, Индонезия. Представянето мина под мотото “Beast Mode On” или „Режим Звяр“, с което се затвърждава новият спонсорски договор между Yamaha и Monster Energy, както и готовността на екипа за официалния тест на IRTA в MotoGP на пистата Сепанг в Малайзия след два дни.

Новият екип на Yamaha Factory Racing за MotoGP с гордост представи своята чисто нова цветова схема, която отразява дългосрочния глобален съюз на Yamaha с новия титулярен спонсор на екипа – компанията Monster Energy. Спонсорският договор беше подписан миналото лято и дойде напълно естествено, тъй като Monster Energy спонсорира няколко отбора на Yamaha от 2013 г., както и пилотите в различни състезателни класове, включително Валентино Роси и Маверик Винялес. Monster Energy и Yamaha изразяват взаимната страст за състезанията, като отборът обяви, че ще превърнат своя слоган “Beast Mode On” за 2019 г. в предизвикателство на шампионата в MotoGP.

В началото на събитието, президентът на Yamaha Motor Racing и старши генерален мениджър на отдела за моторни спортове Коюичи Цуджи излезе на сцената с изпълнителния директор на Лин Джарвис и вицепрезидента по спортния маркетинг на Monster Energy Мич Ковингтън. След речта на изпълнителния директор на Yamaha Motor Co. Ltd. и президент на PT Yamaha Indonesia Manufacturing Минору Моримото, тримата представители бяха интервюирани от водещите Луси Уирионо и Дилън Грей. Мениджърите споделиха вълнението си да започнат подготовката за 2019 г. и новата структура на Yamaha, след като Хироши Ито наскоро се присъедини към отдела за развитие на Motorsport като генерален мениджър, а Такахиро Суми стана новият лидер на MotoGP Group.

На сцената излязоха и пилотите Валентино Роси и Маверик Винялес. Те дадоха ясно да се разбере, че с нетърпение очакват да започнат екшън в официалния тест на 2017 IRTA MotoGP на Сепанг след два дни. Валентино е най-успешният пилот на Yamaha, като това е неговият 14-ти сезон с производителя, откакто се присъедини към заводския екипа през 2004 г. Деветкратният световен шампион е настроен да спечели победи в шампионата за 7-о поредна година, след като се върна през 2013 г.

Маверик Винялес се присъедини към екипа през 2017 г., след като е натрупал двегодишен опит в премиерския клас и бързо направи впечатление. Той стана 3-и в първи си сезон с Yamaha. Въпреки че сезон 2018 се оказа труден, испанецът запази високата си мотивация и спечели състезанието на Филип Айлънд. Той завърши сезона на четвърто място като цяло, само пет точки зад пилота на 3-а позиция. Роси и Винялес представиха мотоциклета Yamaha YZR-M1 за 2019 г. Цветовата схема е напълно променена с отборното M1, отличен от черното на Monster Energy до Yamaha Factory Racing, включващ фини сини елементи, които добавят още повече динамика към елегантния дизайн. Тази идеална комбинация между естетиката на Yamaha и незабавно разпознаваемото брандиране на Monster Energy също е представена в новото лого на тима и на новите кожени екипи, моделирани от Валентино и Маверик. Освен известната марка на Monster Energy, екипът през целия сезон 2019 мотоциклетът ще продължи да включва слоганите на Yamaha Indonesia Motor Manufacturing, Yamaha Motor Vietnam Co., Ltd., Yamaha Motor Philippines, Inc. и тайландски Yamaha Motor Co., Ltd.Екипът продължава да подкрепя и програмата на Ямаха bLU cRU, като насърчава по-младото поколение пилоти по пътя, по който да следват мечтите си да станат следващата звезда на MotoGP. Роси и Винялес продължават да бъдат посланици на програмата и ще служат за пример за подрастващите в по-ниските класове.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *