Официално – концернът Zhongneng Vehicle Group купи Moto Morini Официално – концернът Zhongneng Vehicle Group купи Moto Morini

Вече официално бе обявено, че китайският концерн Zhongneng Vehicle Group придоби 100% от акциите на италианския мотопроизводител Moto Morini. Малката компания в последните години произвеждаше бутикови класически мотоциклети. Много е възможно китайците да възобновят характерната италианска марка, като я запазят, без да приемат политиката на мотоциклети с малка кубатура.

За това ще допринесе и условието на сделката, за която китайците са платила 10 000 000 долара. Става дума за това, че производството ще остане в Италия Представителите на Zhongneng Vehicle Group потвърждават развитието на мотоциклети в премиум и средния сегмент, като ще се разработят нови модели в различните класове. Те ще помогнат за повишаване на продажбите на съществуващите модели. Наскоро Moto Morini пуснаха своите модели Corsaro ZZ,  Corsaro ZT, Milano и Scrambler, които отговарят на нормите Евро 4.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *