Обявиха календара на европейския шампионат Honda 150 за 2014 г.

Ревизираният календар предвижда стартовете да бъдат съпътстващо състезание на следните кръгове от световния шампионат по мотокрос на FIM:
4 май – Валкенсвард (Холандия)
25 май – Матърли Базин (Англия)
22 юни – Тойшентал (Гермаиня)
6 юли – Удевала (Швеция)
27 юли – Локет (Чехия)
Европейският шампионат Honda150 е първото стъпало от широкото участие на Honda в различните категории в мотокроса. Honda150 е насочена към формиране и насърчаване на новооткритите млади таланти за участие в състезания. Шампионатът дава възможност на деца от 11 до 14-годишна възраст да покажат и усъвършенстват своите умения на трасетата от европейските стартове в Гран При по мотокрос. Така те от най-ранна възраст развиват уменията си за каране на 4-тактови машини, което е от съществено значение за кариерата им в мотокроса. Шампионът в сериите ще бъде подпомогнат от семейството на Honda Racing и като награда ще получи възможност за участие в европейския шампионат EMX250 със заводски подготвена  Honda CRF250R. Така новият победител ще последва стъпките на Филипо Григолето – първият европейски шампион в Honda 150 от миналата година .
– Европейското първенство Honda 150 започва втората си година с по-голяма стартова решетка, повече стартове в календара и по-голям интерес към 4-тактовите Honda CRF150R – каза Робърт Уотерстън – мениджър по мотоциклетния спорт в Honda Europe. – Това е една чудесна възможност за начинаещите състезатели да изучат особеностите на 4-тактовите машини от най-ранна възраст и то на прочути трасета от Гран При, както Филипо демонстрира таланта си в сериите през 2013 г. и направи първи стъпки в кариерата си на пилот в мотокроса.
– Ние сме много доволни, че Honda разширява европейския шампионат Honda 150 през тази година – казва Джузепе Луонго  – президент на компанията Youthstream, която държи телевизионните и търговски права на световния шампионат по мотокрос. – С увеличения календар ще повишим интереса, а с поредния нов шампион на Honda, който ще получи право да участва в EMX250 през 2015 г., ще се появи още един талант в наши спорт.
Участието в шампионата включва предоставянето на напълно подготвени Honda CRF150R, транспортиране на машините до състезанията, техническа и треньорска помощ, осигуряване на гориво и гуми. Всички състезатели само трябва да пристигнат на мястото и да карат. Моторите са абсолютно еднакви и се контролират строго. Това означава, че всички са при равни условия в състезанията, в които предимството е само таланта на ездача. Като официална поддържаща серия на световния шампионат по мотокрос на FIM, стандартите за безопасност и медицинска помощ са на възможно най-високото равнище. Преди началото на сезона FIM организира лагер за обучение на всички участващи състезатели, за да могат да укрепнат физически и психически и да се превърнат в оформени състезатели по мотокрос. Датите на лагера за подготовка ще бъдат обявени своевременно.
Заявките да участие в европейския шампионат Honda 150 вече могат да се направят на www.honda150championship.com. Така всеки, който е между 11 и 14 години,  и иска да прави кариера в мотокроса, може да се регистрира и да получи Honda CRF150R .
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.