Нов сингъл на Coldplay ги прати в „космоса”

 

В България радио Z-Rock на 3 юни, точно в часа на световната премиера направи прецедент в историята си за първи път от няколко години насам – излъчи два пъти един след друг „Every Teardrop Is a Waterfall”. В момента песента е на тежка ротация в Z-Rock. В Холандия парчето е №1 в радио ефира и № 1 в продажбите на сингли. В САЩ има най-висок дебют в класацията за дигитални продажби. В Австралия измести дори Бийонсе и Адел като най-излъчвано парче в радиостанциите. В Ирландия стана най-бързо изкачващата се песен в радио класициите. Освен това „Every Teardrop Is a Waterfall” втора седмица е №1 в iTunes в Португалия, Швеция и Мексико.
„Феновете са гладни за повече музика от Coldplay и очакват с настървение да научат нещо повече за тях – кога ще излезе новия им албум, какво ще съдържа, дали ще има турне…Засипаха ни с въпроси, телефонът прегря през последните няколко дни”- споделя Джули Пилат – програмен директор на американското радио KYSR, чиито многобройни излъчвания на песента го превръщат в радиото с най-много Coldplay аудитория.
“Every Teardrop Is a Waterfall” е пилотен сингъл от предстоящия студиен албум на култовата британска група, който се очаква да излезе през есента на тази година от Анимато Мюзик/EMI. Последният албум на Coldplay, „Viva La Vida or Death and All His Friends”, има продадени над 2,7 милион копия по света. С тях продажбите от всички проекти на групата само в САЩ възлизат на 15 милиона.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.