Недоволството на мотористите продължи и днес Недоволството на мотористите продължи и днес

Недоволните от решението на съда мотористи продължиха с публичните си изяви и днес. Нещо повече, готвят се още по-сериозни протести, ако не получат отговори на въпросите, които задават, свързани с присъдата на турския гражданин Фарук Бекташ.

Край Драгоман на 28 юли турският гастарбайтер Фарук Бекташ уби на място Бойко и Таня Бойкови. Софийският районен съд постанови мярка за неотклонение „домашен арест”, но в последствие Бекташ изчезна. Събиранията на мотористите пред Съдебната палата и преди това пред Турското посолство в столицата не представляват протест, а мълчаливи събирания. Мотористите очакват отговор първо от съда – защо, как и кой е виновен, за да се стигне до тази ситуация, както и отговор от страна на Министерство на вътрешните работи, които са допуснали напускането на Фарук Бекташ от територията на страната.

Турският посланик Сюлейман Гьокче бе категоричен, че той и служителите от дипломатическата мисия нямат нищо общо с изчезването на турския гастарбайтер. Гьокче допълни, че българският съд взима решението за мерките за неотклонение и това е проблем на българските власти. Той обвини мотористите, че са блокираха движението и са се опитали да нахлуят в посолството.

От своя страна, мотористите опровергаха обвиненията на турския посланик Сюлейман Гьокче, че са опитали да нахлуят в посолството пред медиите. За това свидетелстват и наши хора и познати, които са сред мотористите.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *