На риболов с братя Маркес

Преди домашната си Гран При на Арагон, братята Марк и Алекс Маркес разпуснаха малко от напрежението. Все пак и двамата – Марк Маркес (Repsol Honda) и брат му Алекс (EG 0,0 Marc VDS) са лидери в шампионата. Съответно в MotoGP и Moto2.

Двамата сменяха състезателните мотоциклети за лодка в язовир Мекуиненса, за да се пробват в риболова.  Това е едно от най-добрите места за риболов близо до Арагон. На Марк му провървя, защото имаше резултат от търпеливото чакане.

Каква риба може да улови човек в язовира? Сом. Често тежащ повече от възрастен човек и с дължина до над два метра. Сомът, уловен в района, дори има рекорди. Търпението е добродетел. Особено, когато става дума за риболов и хората могат да прекарват часове и дни в чакане, за да хванат нещо. Клъвне ли, става сериозно изпитание. Подобен грамаден сом хвана и Марк  Маркес.

Братя Маркес видяха доста зор, докато изкарат на борда на лодката си уловеното „чудовище“. Това си е сериозно изпитание , изисква тренировка за цялото тяло, храброст … и ръкавици.
След като измъкнаха улова, оразмериха го и дори ги снимаха, сомът бе пуснат обратно, откъдето е дошъл – от дълбините на водоема. За мнозина риболовът не е свързан дори с улова. Това е принудителното по-бавно темпо на живот и търпението, седенето край вода и отдалечаването от суматохата на всекидневието.
За Марк и Алекс Маркес със сигурност денят, прекаран във водите на язовир Мекуиненса, беше нещо различно. И двамата имаха дори време да направят равносметка на невероятния си сезон досега в големия и средния клас. Специално за Марк в Арагон е старт в Гран при №200 във всички класове.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.