MXGP: Трета поредна победа на Кайроли

Антонио Кайроли с КТМ постигна трета поредна победа в световния шампионат по мотокрос в клас MXGP. Той спечели третия кръг от сезон 2019 на първото пясъчно трасе за сезона в Гран При на Холандия. Деветкратнит световен шампион спечели и двата манша във Валкенсвард – първото пясъчно трасе за сезона. От началото на сезона Кайроли е загубил само един.

Във Валкенсвард Кайроли взе и двата холшота. В първия манш поведе, но бе изпреварен като по учебник от Макс Ансти с КТМ.

Британецът обаче не бе лидер дълго време. Той падна и отстъпи позицията си на Кайроли, за да завърши първи. След него финишира Клемент Десал с Kawasaki. Французинът се прокрадна напред, заради падането на Тим Гайсер с Honda, а след това и на Иво Монтичели с КТМ. Трети в манша стана Готие Полен с Yamaha. Второто място на Десал го изтегли и на втората позиция на подиума.
Тим Гайсер с Honda продължи серията си от подиуми в новия сезон. Той стана 3-и в третия кръг от световния шампионат в клас MXGP. Словенецът завърши на 7-и и на 2-о място, съответно в двата манша.  С третия си пореден подиум за сезона, Гайсер е на второ място във временното класиране.

Със своя мотоциклет CRF450RW Гайсер направи отлични стартове от втора позиция и в двата манша.

В първия обаче допусна грешка, когато бе на 3-и. Падна и това го прати назад в класирането, но той успя да навакса близо десет места и стана 7-и. Във втория манш Тим се втурна да гони отлично стартиралия Кайроли и го преследваше по цялата дистанция.
Трети, след словенеца във втория манш финишира Джереми Ван Хоребек с Honda. Българският  пилот Петър Петров с КТМ и в двете състезания стана 20-и и взе по една точка.
Следващият старт от шампионата е този уикенд на твърдото трасе Пиетрамурата в Трентино, Италия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.