MXGP: Гайсер превзе пясъците на Ломел

Тим Гайсер от HRC стана първият пилот на Honda в клас MXGP, който спечели най-трудното състезание за годината в пясъците на Ломел, Белгия.  На трасето, което е известно в цял свят като брутален тест за човек и машина. Там Гайсер с  Honda CRF450RW спечели 9-ата си Гран при за годината.
Световната титла за словенеца става все по-реална. Гайсер започна състезанието, без да се нуждае от сериозен натиск за победата. Неговата цел бе да сведе грешките си до минимум и да се опита да оцелее в коварните пясъци на Ломел. Той направи два страхотни старта, като успя да излезе отпред. Тим натисна по-рано в надпреварата, за да се опита да се откъсне от пакета.
В първия манш, макар да не успя да спечели, той се пребори за второто място с Глен Голденхоф с КТМ и финишира след Ромен Февър с Yamaha. Във втората надпревара Гайсер отново бе втори след победителя Макс Ансти с КТМ, като пак победи Голденхоф.  Така Тим направи два безгрешни манша и с две втори места,  взе заслужена победа  в Белгия. Словенецът увеличи преднината си от точки в MXGP до 187 т., като за титлата са му необходими само 200 точки.
Това означава, че Гайсер тръгва към следващия старт в Имола на 18 август с мисъл за шампионската корона. Той е в доста изгодна позиция. След като спечели на пясъка в Ломел, никой не може да спори, че Гайсер е най-добрият пилот в мотокроса на 450 куб. см.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.