MX1/MX2: Петър Петров стана 7-и във Финландия

След успеха си в Швеция, той стана 7-и в Гран При на Финландия в клас МХ2 на трасето в Хивинкаа. Иначе в неговия клас нова победа спечели Джефри Херлингс с КТМ, а в клас МХ1 триумфира друга звезда – Антонио Кайроли.
Слънцето бе благосклонно към всички и печеше по време на всички серии, като изключим последния манш на MX1, което не попречи на пилотите да направят страхотно шоу на зрителите. В МХ2 обаче Печето бе много бърз в първия манш и зае 6-а позиция. Във втория стана 11-и и така събра общо 25 т., които му отредиха 7-о място в крайното класиране. След този пореден успех Петров вече е 10-и в класирането на шампионата с 221 т. За първи път откакто кара в световния шампионат, Печето прехвърля границата от 200 т. за един сезон.
След победителя Херлингс, на второ и трето място на подиума стъпиха Дийн Ферис и Жорди Тиксие. Херлингс пое лидерството и в двата манша и не го изпусна до края. В двете надпревари той дори пресече финала с повече от 50 сек. аванс пред втория в класирането. Това бе 12-а победа на Херлингс, като изравни рекорда на Стефан Евертс. Втори стана пилотът на Monster Energy Yamaha Дейн Ферис, чиито последен подиум бе в Португалия – 6-и старт за сезона. Пилотът на Red Bull KTM Factory Racing Жорди Тиксие катастрофира в първия манш, но от последна позиция стана 5-и. Във втория стана втори и това му осигури мястото на подиума.
Кайроли спечели своята 62-а победа в Гран При, като спечели и двата манша във Финландия. След Кайроли, в клас МХ1 на подиума се наредиха Клемент Десал и Кевин Стрийбос. В първото състезание той стартира четвърти, след Десал, Руи Гонсалвеш и Стрийбос, но бързо стана втори,  а след това успя да изпревари и Десал, за да поведе. Десал задържа второто място, а Стрийбос направи едно от най-добрите си състезание този сезон.

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.