MX1/MX2: Петър Петров на крачка от подиума в Лиероп

На него нашият Петър Петров с Yamaha постигна най-доброто си класиране не само за сезона, но и в кариерата си досега. Печето стана 4-и в класирането за Гран При на Бенелюкс, като спечели 34 т. и бе на крачка от първия си подиум.
В първия манш Петров бе четвърти, като остана само на минута от победителя и световен шампион Джефри Херлингс с КТМ, който се завърна на пистата след контузия. Втори стана французинът Дилън Фернандис с Kawasaki, а трети стана Жорди Тиксие с КТМ. Само 28 сек. не достигнаха на нашия пилот да заеме третата позиция. Във втората надпревара Петров стана пети. Маншът спечели отново Херлингс, следван от Глен Голденхоф с КТМ, Фернандис и Тиксие. Така в последната Гран При за сезона Херлингс отново стана първи, следван от Дилан Фернандис, Жорди Тиксие и Петър Петров. Така Петров не можа да завърши сезона в топ 10, а стана 11-и с 312 т.
Това бе чудесен подарък от нашия пилот за неговия тим Kemea Reytec van de Laar Yamaha, , с който Печето преподписа договора си и остава в него през 2014 г. Нашият 19-годишен пилот  ще има за съотборник австралийския национален шампион Люк Стайк, който спечели този сезон 9 от 10 старта в клас Pro Lites. В Европейския шампионат в клас 125 куб. см  ще кара белгиецът Сирил Жено.
В клас МХ1 на Лиероп победата бе за британеца Шон Симпсън с Yamaha. Той спечели първия манш и стана трети във втория. Втори в общото класиране стана Кевин Стрийбос със Suzuki, спечелил две втори места в отделните надпревари, а трети стана световният шампион Антонио Кайроли с КТМ. Той стана 4-и в първия манш и спечели втория. 
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.