MX1/MX2: Петър Петров – 13-и в Удевала

От Швеция Печето си тръгна с нови 14 точки в актива си. Това е най-доброто представяне на севлиевеца досега. В САЩ Петров спечели 13 точки, а сега с една повече. В предварителните сесии Петър Петров не можа дори да влезе в топ 20. На квалификацията той беше на незавидната 26-а позиция. Надежди за успех обаче нашето момче даде, когато тази сутрин на warm-up сесията Печето стана 10-и. Очевидно вече беше свикнал с особеностите на трасето. На самото състезание и в двата манша Петров кара чудесно, като финишира на 14-и и най-важното – в обиколката на победителя Роксън. В първия манш Печето бе на 1:41,520 от него, а във втория бе малко по-бавен – на 1:50,628. Така общо за кръга Петров стана 13-и и взе общо 14 точки. Във временното класиране българският пилот е 17-и с 64 точки. Досега той има актив от всеки един старт, в който участва.
Роскън за втори пореден път печели и двата манша, а с това и крайната победа в състезанието. Това е четвъртата му двойна победа за сезона и води с 351 т. пред съотборника си Джефри Херлингс, който стана втори. Херлингс е и втори във временното класиране с 337 т. Трети в Швеция стана Паулин Готие с Yamaha, но той е 4-и във временното класиране след Томи Съръл, който не завърши първия манш в Швеция, а във втория бе 4-и.
В клас МХ1 победата бе за Стивън Фросар с Yamaha. Французинът спечели и двата манша в Удевала. Това е първата двойна победа на французина за сезона. В първия манш след Фросар финишираха руснакът Евгений Бобришев с Honda, Ксавие Буг (Франция) с Kawasaki, Кен де Дикер (Белгия) с Honda и световният шампион Антонио Кайроли с КТМ. Във втората надпревара Кайроли бе по-бърз и финишира втори, а след него бе сънародника му Давид Филипаертс с Yamaha и Бобришев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.