Мотоциклетните каски Kabuto за първи път в България

Създателите на първия в света мотоциклетен шлем с горна вентилационна система си сътрудничат с Honda Motor Europe от 2014 г. насам. Името на марката идва от бойните и богато декорирани шлемове на самураите.

Японската марка Kabuto, лидер в производството на висококачествени мотоциклетни и велосипедни каски, стъпва за първи път на българския пазар. Тя навлиза в страната ни чрез Бултрако АД, официален представител на Honda у нас. Името на марката означава самурайски боен шлем, силно декориран и изработен с изключителна прецизност. Kabuto има зад гърба си 35 години история и над седем патента. Kabuto се слави и с ръчната изработка на моделите си.
Революционни решения и патенти
През 1992 г. японският производител прави истинска революция с модела си RS-1R. Това е първият в света шлем с горна вентилационна система. Шест години по-късно на пазара излиза друго нововъведение – каска с аеродинамичен спойлер.
Днес Kabuto си партнира с Токийския университет в Япония, в чийто аеротунел тества продуктите си. Използва университетската база за изпитания и CFD симулации (изчислителна динамика на флуидите).
През 2014 г. Kabuto започва своето сътрудничество с Honda Motor Europe Италия за дистрибуция на местния пазар, а от миналата година – и за цяла Европа.

Когато безопасността срещне стила
Основното послание на марката е Safety Meets Style (Безопасността среща стила). Високото качество, аеродинамиката, олекотената маса и отличната шумоизолация са силните козове на Kabuto. Зад всяка каска и шлем от марката стоят дългогодишни проучвания и интензивни изпитания в аеротунел. Продуктите, носещи романтичното име на самурайските бойни шлемове от миналото, се тестват и разработват съвместно с професионални мотоциклетни състезатели. Шлемовете и каските Kabuto дължат ниската си собствена маса и здравината си на високотехнологичните композитни материали (A.C.T.), използвани при производството им.

Богата гама и широк ценови диапазон
Дизайнът на всеки модел е разработен така, че при ускоряване и намаляване се усеща по-малко натоварване на врата на мотоциклетиста. Удобни са и за хора, носещи диоптрични очила. Пълната гама на Kabuto включва каски и шлемове, подходящи за всеки клас мотоциклети – от градските модели с малка кубатура до сериозните офроуд машини. Ценовият диапазон варира от 299 до 869 лв. Каските могат да бъдат поръчвани и на електронния магазин на Бултрако Моторс, оторизиран дилър на Honda (https://bmeshop.bg/kabuto).
ПАТЕНТИ НА KABUTO
1982 г. – вентилационна система в горната част
1993 г. – регулируема (отворена/затворена) вентилационна система в горната част
1995 г. – система за бърза смяна на визьора
1998 г. – първият в света аеродинамичен спойлер за каска
2000 г. – вентилационна система в горната част, комбинирана в задния спойлер
2007 г. – система, намаляваща вибрациите
2012 г. – странични канали за вентилация


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.