Мотокрос: Вече има шампиони на ИЕШ

Те станаха ясни след предпоследния кръг от надпреварата, който бе на трасето в Гонен (Турция). Титлата спечели Хакан Халми с КТМ в клас МХ 85, Янко Ташев в МХ2 и Тодор Тотев в МХ1. България е шампион в отборната надпревара.  
В клас МХ65 първи стана представителя на домакините Кан Ончу. С равен брой точки, по 40 бяха двамата наши представители – лидерът в класирането Димитър Петров, Виктор Касабов и туччинът Денис Ончу. Преди последния кръг в Троян на 13 октомври Митко води с 210 т. пред Виктор Касабов – 189.
Хакан Халми с КТМ в клас МХ 85 нямаше проблеми да спечели и двата манша, а с това не само победата в Турция, но и титлата за 2013 г. Така след тази в МХ65, момчето от Севлиево прибави и короната в по-горния клас. Втори с две втори места в маншовете пак стана наше момче – Алекс Димитров с КТМ. Той обаче е трети във временното класиране след Роберт Томпа от Румъния, който обаче не стартира в Турция.
Много сериозна е битката в клас МХ2 JuniorТам лидер още е сърбинът Александър Станкович с КТМ,  но само на 4 т. след него е Кристиан Ангелов с Yamaha който спечели състезанието в Гонен с успех и в двата манша. Това е втора победа за Кристиан тази година след тази в Хасково през юни. Трети в класирането е Александру Роси, но битката за титлата ще е между Кристиан и сърбина.
В клас МХ2 при мъжете титлата вече си осигури нашият Янко Ташев още на предишния кръг в Хасково и затова сега не участва. Победата бе за Кристиан, а второто място бе за Станкович. Ангелов е трети във временното класиране, като е само на 5 т. от сърбина.
Шампион в МХ1 отново е български пилот – Тодор Тотев с Honda, който спечели в Турция и има общо 311 т. Втори в класирането е Николай Йовчев също с Honda. Той не стартира в Турция и затова втори в класа стана Шевки Шевкиев със Suzuki.
При всички случаи титлата в клас МХ ще е българска, тъй като до 14-о място са все наши пилоти. Първи в Турция стана Станко Боянов с Kawasaki, следван от Атанас Петров с КТМ и Веселин Малинов с Yamaha. Лидер обаче е Мартин Тодоров с Yamaha – 304 т., следван от Юлиян Райчев  с Kawasaki – 291 т. Трети е Станко Боянов с 288 т.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.