MotoGP: Завършиха тестовете на финландската Кими Ринг MotoGP: Завършиха тестовете на финландската Кими Ринг

Завършиха първите тестове на MotoGP на новата финландска писта Кими Ринг. Във втория ден отборите на производителите караха при по-добро време и суха писта.  Затова и всеки пилот подобри времената си. Най-доброто време беше на тестовия пилот на Aprilia Брадли Смит – 1:47.540.

За компенсация от катастрофата си в първия ден, тестовият пилот Honda Щтефан Брадъл завърши втори. Той бе на 0,324 сек. зад Смит. След като в първия ден използваше „кутията за салата“, във втория RC213V на Брадъл бе без този елемент.

Междувременно Микеле Пиро на Ducati завърши най-бързо теста.

Италианецът беше единственият пилот, който спря след катастрофата си на завой 11. По-късно Пиро тестваше по-голяма „кутия за салата“, вместо тази, с която беше в първия ден. Заедно с това имаше модифициран аеробен обтекател, над предния капак. Силвен Гинтоли тестваше за Suzuki. Бе обявено, че той ще замести контузения Хоан Мир в неделя на британската Гран при. Преди да тръгне за Силвърстоун, Гинтоли стана 4-и във Финландия, след Пиро.

Мика Калио от KTM отново беше първият мотоциклетист, който зарадва присъстващите на финландските фенове. Той направи най-много обиколки за деня 36. Йонас Фолгер с Yamaha беше само десета зад Калио. Всичките 6 пилоти бяха разделени от секунда и половина.

Във втория и последен ден на тестове във Финландия, данните, събрани както за Michelin, така и за заводските тимове, ще се използват за подготовка за бъдещия дебют на пистата в календара на MotoGP.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *