MotoGP Virtual Race чупи рекорди

Наскоро MotoGP първата виртуална надпревара. Участваха Марк Маркес (Repsol Honda Team), Фабио Куартараро (Petronas Yamaha SRT), Маверик Винялес (Monster Energy Yamaha MotoGP) и др. Този звезден състав бе на решетката на MotoGP. Състезанието бе на Муджело и бе излъчено на 29 март.
Отзивите от общността, феновете, партньорите и други от MotoGP са безпрецедентни. Събитието се излъчваше от 28 партньори. Сред тях гиганти от цял свят.

В Европа партньори бяха Sky Italy, Canal + във Франция, DAZN (в Испания, Италия и DACHS), BT Sport във Великобритания, Servus в Австрия и Германия.

Много други показаха събитието. Америка получи покритие благодарение на NBC в САЩ и ESPN в Латинска Америка. Феновете на изток гледаха Motorsport TV Russia, Eurosport India и Fox Asia. Феновете от Долната Земя бяха обхванати от Fox Australia и TEN. SuperSport също излъчи събитието в Южна Африка.

Така MotoGP Virtual Race достигна всеки обитаван континент на Земята!

Ефектът бе невероятен в социалните медии и онлайн. 400 части дигитално съдържание бяха създадени около събитието. Това включваше и пълното излъчване. Имаше общо 60 милиона импресии и повече от 13 милиона гледания на видео, включително 3 милиона гледания на самото състезание.
Бяха направени повече от 2,5 милиона коментара, свързани с виртуалната надпревара. Всичко това добавя до 7 милиона минути гледания на Virtual Race. Това е еквивалентът на 13 години нон стоп гледания.
Феновете обаче няма да чакат още дълго. В неделя на 12 април ще се излъчи виртуална надпревара 2. Тя отново ще бъде на живо от 15:00 (GMT +2). Някои състезатели ще са същите. Ще има и нови участници. Всички те ще стартират на Ред Бул Ринг в Австрия.
Преди това има още по-вълнуващи екшъни за eSport. Третото и последно Онлайн предизвикателство за шампионата по MotoGP eSport 2020 вече е в ход и приключва утре,на 5 април. Той ще реши кой ще премине към Global Series.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.