MotoGP: Роси ще реши в средата на сезона дали остава

Валентино Роси ще реши в средата на този сезон дали ще остане в MotoGP и през 2020 г. Доктора пилот е провел разговори с тима си Yamaha, откъдето заявиха, че срокът е посочен от самия Роси. Италианецът е искал да прецени скоростта си след провеждането на 7 или 8 състезания.
„Ако Роси реши да продължи да е пилот в MotoGP през 2021 г., Yamaha го уверява в наличието на мотор YZR-M1 от заводската спецификация и пълната инженерна подкрепа на Yamaha”, се казва в изявлението на екипа.
„Тимът ни изцяло уважава напълно разбираемото решение на Валентино да прецени конкурентоспособността си през 2020 г. преди да вземе решение за 2021-ва”, заяви генералният мениджър на Yamaha Рейсинг Лин Джарвис.
„Ние уважаваме и вярваме във възможностите на Валентино. Отборът ни обаче трябва да планира и бъдещето си. Понастоящем в MotoGP има шест производителя и младите таланти са търсени. Ето защо пазарът на пилоти започва по-рано от обичайното.“
Роси от своя страна обясни, че е бил помолен от Yamaha в началото на годината да вземе решение за бъдещето си. „В унисон с казаното през миналия сезон потвърдих, че не искам да бързам с решението. Необходимо ми е още време. От Yamaha реагираха в съответствие с моите действия и приключиха вървящите преговори, каза Валентино.
След последните технически промени и пристигането на новия шеф на екипа ми първата цел е да съм конкурентоспособен през 2020 г. и да продължа да карам през 2021 г. Преди да го сторя обаче, са ми необходими някои отговори. Само пистата и първите няколко надпревари могат да ми дадат. Радвам се, че ако реша да продължа, Yamaha ще ме подкрепи.”


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.