MotoGP: Роси се надява да кара и през 2021 г.

„Надявам се да продължа и през 2021 г.“ Това каза Валентино Роси за своето бъдеще MotoGP. Той го заяви в интервю с коментатора на MotoGP Мат Бърт.
Звездата на Monster Energy Yamaha определено заяви, че продължи да се състезава в MotoGP и след тази година. Интервюто на Доктора бе със съотборника му Маверик Винялес.

Пред Мат Бърт, деветкратният световен шампион призна, че настоящата ситуация не е начинът, по който би искал неговата славна кариера в MotoGP да приключи.

За това се надява да продължи с Yamaha в MotoGP и през 2021 г. Роси няма да има място в заводския тим догодина. От 2021 г. Фабио Куартараро става партньор на Винялес. Това означава, че все по-реална става възможността да видим Роси в отбора на SRT Petronas Yamaha. Доктора казва, че има мотивацията да продължи. Той обаче няма да получи възможността да определи бъдещето си „след първите пет или шест състезания“. Роси  разчиташе на тях да вземе решение за бъдещето си.
„Изпаднал съм в трудна ситуация“, каза Роси. „Както казах, първата ми възможност е да се опитам да продължа. Имам достатъчно мотивация и искам да се състезавам. Много е важно да разбера нивото на конкуренцията. Защото особено през втората част на миналата година страдахме много. В твърде много състезания бях бавен и трябваше да се боря извън топ 5. Имах намерение да карам още една година със заводския екип. Имах нужда от време да реша. Трябваха ми пет-шест състезания. С новия главен механик и някои модификации в екипа, трябваше да разбера дали мога да бъда бърз и силен.
Проблемът е, че няма състезания. С вируса не можем да се състезаваме. Затова ще трябва да реша преди това. Защото в най-оптимистичната ситуация можем да се състезаваме през втората половина на сезона. Надявам се приз август или септември. Но трябва да взема решението си преди това. Така или иначе искам да продължа. Но трябва да взема това решение без никакви състезания.
Това не е най-добрият начин да спра. Ситуацията е такава, че може би не можем да се състезаваме през 2020 г. По-справедливо е за мен да направя още едно първенство и да спра в края на следващото. Така че се надявам да продължа през 2021 г.“


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.