MotoGP: Отлага се и стартът във Финландия, след тези на Заксенринг и Ассен

Връщането на MotoGP във Финландия през този сезон се отлага. Засега! Това съобщиха организаторите на събитието. Решението е взето от Dorna Sports и собственика на пистата Кими Ринг. Това е „в съответствие с инструкциите на финландското правителство“. То препоръчва „събития за повече от 500 души да не се провеждат преди август поради пандемия на коронавирус“.

Това е 11-ото състезание от календара на MotoGP, което се отлага за неопределен период заради пандемията от Covid-19. Стартът на Кими Ринг трябваше да бъде на 12 юли. Засега нова дата не може да бъде обявена.
Досега отпаднаха изобщо състезанията на Херес (Испания), Льо Ман (Франция), Муджело (Италия) и Барселона (Каталуня).
Отложени пък бяха стартовете в Катар за висшия клас, Тайланд, САЩ и Аржентина. Стартовете в Германия – Заксенринг и Нидерландия – Ассен, бяха отложени преди това, но нови дати също няма.
В момента шампионатът се стреми към най-добрия сценарий за около десет състезания през този сезон. Повечето, ако не и всички най-вероятно ще бъдат при затворени врати.
Новата писта Кими Ринг щеше да бъде домакин на за първи път на Гран при на Финландия от 1982 г. насам. Отлагането му на фона на пандемията на коронавирус не е изненадващо. Пистата все още е в процес на получаване на официална хомологация. Трябва да има и тест на гумите на Michelin, преди да се състои Гран при.

Миналата година на Кими Ринг първи се пуснаха тестовите пилоти на отборите от MotoGP. Те бяха впечатлени от конфигурацията на пистата. Това са пилотите Силвен Гинтоли, Щефан Брадъл, Брадли Смит,  Микеле Пиро, Йонас Фолгер и Мика Калио. Първата обиколка на пистата направи именно Калио.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.