MotoGP: Маркес кара тук-тук в Банкок MotoGP: Маркес кара тук-тук в Банкок

Преди старта на Гран При на Тайланд, световният шампион в MotoGP и здвезда на Honda Марк Маркес, бе в столицата Банкок. Преди да тръгне за състезанието в Бурирам, където е пистата Чанг, пилотът на Repsol Honda се срещна с тайландски мотоциклетни състезатели. Той бе посрещнат с официална церемония в Макахарн Форт от пилота в Moto3 Накарин Атиратфувапат (Honda Team Asia), Титипонг Варакорн (SAG Team), Апиват Вонгтананон (VR46 Master Camp Team) и бившият шампион в сериите Asia Talent Cup Сомкиат Чантра (AP Honda Racing Thailand).

Заедно с пилотите бяха и изпълнителният старши вицепрезидент на PTT Буранин Ратанасомбат, както и Танукиат Джунчим – директор на професионалното развитие на спорта в Министерството на спорта на Тайланд. На церемонията пилотите получиха традиционни цветни гирлянди, а също и модели на тук-тук – основно превозно средство в Банкок с мотоциклетен двигател. След това състезателите се срещнаха с представители на местни медии, преди да тръгнат на обиколка по улиците на Банкок.

Маркес се увари, че в града има атмосфера за MotoGP, когато кара по Ратчадамноен Авеню по пътя до паметника на демокрацията, където Марк направи няколко обиколки. След това, напътствани от местни хора, те отидоха в типично малко ресторантче в града,  за да хапнат по нещо. Малко по-късно Маркес се отправи към Бурирам, за да бъде част от първата в историята Гран при на Тайланд на пистата Чанг

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *