MotoGP: Лоренсо се оттегля след края на сезона

Хорхе Лоренсо обяви официално, че се отказва от MotoGP след края на този сезон. Така предстоящата Гран при на Валенсия идния уикенд ще бъде последното му състезание в световния шампионат по мотоциклетизъм в кралския клас.
32-годишният испанец спечели 3 титли в MotoGP – през 2010 г., 2012 и 2015 г. В последната година обаче Лоренсо претърпя много падания и контузии. Заради тях той така и не успя да влезе отново в оптимална форма.
През тази година Лоренсо, който кара за екипа на Repsol Honda, няма класиране в топ 10. В същото време неговият съотборник Марк Маркес спечели убедително титлата при пилотите.
През миналата година Хорхе спечели 3 победи за заводския екип на Ducati, като за 2019 г. реши да премине в Repsol Honda.
„Винаги съм мислел, че има 4 значими дни в живота на един мотоциклетист, каза Лоренсо днес във Валенсия. – Първият е когато участваш в първото ти състезание. Вторият е когато спечелиш първата победа. Следващия когато вземеш първата си титла.
И накрая 4-ият е, когато се откажеш. Както можете да си представите, тук съм, за да съобщя, че този ден дойде. Състезанието във Валенсия ще е последното ми в MotoGP. След него ще се откажа от професионалните състезания.“


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.