MotoGP: Логистиката обратно от Катар до Европа

Продължаващата криза на Covid-19 създаде логистично предизвикателство за извозването им от Катар.  Въпреки това всички товари на MotoGP вече са откарани в Европа. Последният полет пристигна вчера.
Гран При на Катар се състоя точно когато голяма в част от света започнаха ограниченията за пътуване. Те бяха въведени, за да ограничи разпространението на Covid-19. С тях света се промени почти моментално. Създадоха се някои сложни логистични предизвикателства за световния шампионат MotoGP.
Висшият клас не можа да се върне на пистата Лосаил. Въпреки това тяхното оборудване остана в Доха след тестовете, които бяха преди това. Така оборудването и на трите класа бе на пистата. Там бяха и логистичният персонал на MotoGP и екипът на DHL. Те трябваше да опаковат и репатрират багажа и оборудването в Европа. Задачата вече е изпълнена.
Първоначално се поддържаше нормално разписание след завършването на Гран при на Катар. Там гарантираха, че целият багаж е поставен в контейнери и на палети. Така всичко бе готово да лети до следващото си местоназначение в рамките на редовни срокове.

При нормални обстоятелства товарът щеше да пътува до следващата Гран при с полетите, заминаващи през следващите дни. Но този път, вместо това да стане, всичко бе прибрано в склад на летището в Доха. Така всичко бе в очакване на актуализацията на къде да замине и кога.

Благодарение на партньора Qatar Airways, на международното летище Хамад беше осигурено сигурно, автоматизирано и климатично контролирано пространство.

Това е от решаващо значение за голяма част от оборудването. То трябва да бъде защитено както от влажност, така и от всякакви промени в околната температура. Всичко трябваше да бъде обезопасено и защитено.
С товарни полети от Доха до Испания при изключително голямо сигурност, Dorna Sports работеше с Qatar Airways. Така се осигуриха петте полета на товари и оборудване.

Първият успя да върне част от багажа на 1 април. Последваха вторият и третият –  съответно на 8 и 10 април. Всичките кацнаха в Сарагоса. След това имаше четвърти полет за Барселона на 12 април. Така 4/5 от задачата беше изпълнена. Последният полет кацна в Сарагоса в сряда, 22 април. Така всичко пристигна на Стария континент.

След като целият товар пристигна със самолет в Европа, при пристигането му той бе прехвърлен в сигурно хранилище в Каталония.

Част от него ще се съхранява на място в очакване на следващата Гран при. Там е включително и голяма част от оборудването на Dorna. Много от материалите и оборудването ще бъдат върнати на отборите в техните заводи за съхранение.
Когато датата и мястото на следващата Гран При се потвърдят, Dorna Sports и логистичният партньор DHL ще възобновят нормалното си обслужване. Така ще  продължи транспортирането на MotoGP по целия свят.


One thought on “MotoGP: Логистиката обратно от Катар до Европа

  • 27.09.2020 в 20:55
    Permalink

    This Google doc exposes how this scamdemic is part of a bigger plan to crush your business and keep it closed or semi-operational (with heavy rescritions) while big corporations remain open without consequences. This Covid lie has ruined many peoples lives and businesses and is all done on purpose to bring about the One World Order. It goes much deeper than this but the purpose of this doc is to expose the evil and wickedness that works in the background to ruin peoples lives. So feel free to share this message with friends and family. No need to reply to the email i provided above as its not registered. But this information will tell you everything you need to know. https://docs.google.com/document/d/1OHEkz1mmVAldXj8Y2yecebbTXD8kdAyv-QNI4BXCnQY/edit

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.