MotoGP и WorldSBK  се връщат в Индонезия MotoGP и WorldSBK  се връщат в Индонезия

Наскоро бяха обявени планове за бъдещи кръгове от MotoGP и WorldSBK  в Индонезия. Ще бъде изградена писта, като част от новото развитие на туризма Мандалика в Ломбок. След Гран при на Катар, в индонезийската столица Джакарта се състоя официална среща за MotoGP, с цел по-нататъшно проучване на проекта.

На срещата изпълнителният директор на Dorna Кармело Еспелета се срещна с президента Джоко Видодо, както и с президента на Индонезийската корпорация за развитие на туризма (ITDC)- Абдулбар М Мансур. Срещата беше в Бодор Палас в Западна Ява, за да отпразнува новото партньорство между MotoGP и Индонезия. Президентът Видодо потвърди готовността на страната си да бъде домакин на Гран при на Индонезия, а също и кръг от WorldSBK, като една от най-ангажираните със спорта нации в света.

Спорттият директор Карлос Еспелета и индонезийският пилот в Moto2 Димас Еки Пратама също бяха на представянето. Те видяха мястото, на което ще бъде построено като част от грандиозния нов проект Мандалика. Така намерението за включване на Гран При на Индонезия в бъдещия календар, се превръща в реалност.

В Индонезия ще има състезания през 2021 г. от двата световни шампионата – MotoGP ™ състезанието – същия сезон WorldSBK песен. Това е добра новина и за двете серии, където за последно е имало състезание през 1997 г.Индонезийският кръг ще помогне също за възстановяването на района след опустошителните земетресения, а шампионата ще доведе до повече действия в региона на Югоизточна Азия.

Например Тайланд вече е един от най-добре посетените кръгове. Вълнението да види Ломбок да стане още една спирка в региона продължава да се развива.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *