MotoGP: Алекс Ринс и Suzuki – партньори за още две години

Испанският пилот остава официален пилот на Suzuki в MotoGP  за 2021 и 2022 г.
Алекс Ринс ще остане официален пилот на Suzuki в MotoGP за сезоните 2021 и 2022. Подновяването на договора беше между Suzuki Racing Company, клон на Suzuki Motor Corporation, и 24-годишния испанец. Контрактът дойде в много особен момент. Световното първенство през 2020 г. не успя да започне поради изключителната ситуация на кризата на COVID-19.
Подновяването на този договор потвърждава, че всички – Suzuki, отборът и пилотът, мислят за бъдещето. Те се фокусират върху постигането на още по-добри резултати.
Алекс Ринс се присъедини към Team Suzuki Ecstar през 2017 г., като дебютира в клас MotoGP. Първата му година бе белязана от тежка контузия в началото на сезона. Ринс се възстанови и не отне много време, за да покаже истинския си потенциал. Той направи последователни успешни състезания през втората половина на годината.

Алекс надгради опита си и продължи растежа си през 2018 г. Взе първия си подиум MotoGP в Аржентина – 3-и.

Сезон 2019 го постави сред топ претендентите за първенство. Той постигаше постоянни резултати, влизаше в топ 5. Постигна две изключителни победи – в Тексас и в Силвърстоун.  Предсезонните тестове през 2020 г. показаха голям потенциал и добро ниво на пилота. Ринс имаше сериозно развитие в синхрона си с модернизирания Suzuki GSX-RR. Резултатите все още предстоят поради ситуацията на пандемия. Всички са в режим на готовност за началото на шампионата в MotoGP за 2020 г.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.