Moto3: Канет с убедителен успех на Арагон

Арон Канет спечели по убедителен начин Гран при на Арагон в клас Moto2. По този начин пилотът на Sterilgarda Max Racing се доближи само на 2 точки от лидера в шампионата Лоренсо дала Порта.
Последният завърши едва 11-и в отминалата надпревара. Втори остана Аи Огура (Honda Team Asia), който стартира от тази позиция. Местата на подиума допълни Денис Фоджа (SKY Racing Team VR46) след старт от 11-о място.
Канет поведе след старта и от 6-ата обиколка започна да се откъсва. До финала той натрупа 4.5 сек аванс, който е най-големият през този сезон до момента.
Докато за Огура бе доста по-трудно да запази втората позиция. В един момент от надпреварата японецът бе изостанал до 6-о място В края обаче той се върна на 2-ото, но трябваше да се отбранява от Фоджа.
Последният за момент успя да излезе 2-и във финалната обиколка, но Огура си върна позицията на обратната права. Така Аи записа първия си подиум в кариерата в този клас. 4-и остана Джон Макфий (Petronas Sprinta Racing).
Челната петица допълни Алонсо Лопес. 17-годишният испанец се бореше за първия си подиум в кариерата. Той бе втори в първата обиколка, а след това за момент дори поведе във втората. В края обаче се опита да изпревари Фоджа, но изпусна ейпекса на завоя и бе задминат от Макфий.

Пълно класиране от състезанието


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.