Moto3: Фенати печели на Мотеги и се връща в играта за титлата

Романо Фенати (Marinelli Rivacold Snipers) с Honda спечели Гран при на Япония на пистата Мотеги. Сега той стана пилотът в Moto3 с най-много победи в класа, откакто той бе създаден през 2012 г. Той постигна перфектна 10-а победа в дъжда, на мократа писта Туин ринг Мотеги. Втори стана Николо Антонели (Red Bull KTM Ajo), който направи стабилно каране от първа редица и спечели първия си подиум от 2016 г. насам. Марко Бедзеки (CIP) от своя страна взе първият подиум в кариерата си. Така на първите три места в Япония бяха три различни производителя –  Honda, KTM и Mahindra.
Николо Булега (Sky Racing Team VR46) направи най-добър старт от първа позиция, като още на първия завой се нареди пред Антонели, който обаче след това изостана. Същото направи и Фенати, като двамата с Антонели предпочетоха да не карат в пръски на мократа писта. След това обаче Фенати се впусна в атака и поведе колоната, като пресече финала първи с 4 сек преднина.
Тацуки Сузуки (SIC58 Squadra Corse) с Honda бе в надпреварата за място на подиума, но бе изпреварен от Бедзеки. Все пак японецът стана 4-и и това е най-доброто му класиране, което е постигал. Арон Канет (Estrella Galicia 0,0) с Honda също бе кандидат за подиума, но също изостана и пресече финала 5-и. Филип Йотъл (Südmetall Schedl GP Racing) финишира 6-и, след като в квалификацията бе извън топ 20. Той пресече финала малко преди Фабио ди Джанантонио (Del Conca Gresini) и другият пилот, който се измъкна от общата група – Якуб Корнфейл (Peugeot MC Saxoprint) – 8-и. Бо Бендснайдер стана 9-и, а Джон Макфий от British Talent Team оформи топ 10, след като стартира 17-и.
Сега преди Филип Айлънд Фенати се върна в играта за титлата и е на 55 т. след лидера в класирането Жоан Мир, който не спечели точки и завърши 17-и.

59 thoughts on “Moto3: Фенати печели на Мотеги и се връща в играта за титлата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.