Moto3: Безеки спечели първата си победа

Марко Безеки (Redox PrustelGP) спечели първата си победа в Moto3 с невероятна езда. Той триумфира на пистата Термас де Рио Ондо за Гран при на Аржентина. Италианецът направи страхотно каране на изсъхващото, но на места мокро трасе, като дръпна напред със сериозен аванс, който на 10-ата обиколка бе 6.8 сек. Стартиралият от първа позиция Тони Арболино (Marinelli Snipers Team) избра да започне състезанието със сликове, докато лидерът на шампионата Хорхе Мартин (Del Conca Gresini Moto3) влезе в края на загряващата обиколка, за да направи същият избор.
Арон Канет (Estrella Galicia 0,0) се бори здраво, за да стигне до втора позиция, на 4,689 сек. от победителя и да вземе нови 20 т., с колкото си тръгна и от Катар. Така той е лидер в шампионата с 40 т. Трети завърши пилотът на Del Conca Gresini Moto3 Фабио ди Джанантонио, на 0.274 сек. от Канет.
Енеа Бастианини (Leopard Racing) се бореше за първия си подиум през този сезон и почти си го бе осигурил, ако не бе грешката му на последния завой. Така той стана 4-и. Разлика от 3.294 сек. имаше между Бастианини и 5-ия Адам Нородин (Petronal Sprinta Racing), който постигна най-доброто си класиране в кариерата. Алонсо Лопес от екипа на Angel Nieto Team Moto3 също постигна най-добрия резултат в кариерата си – 6-и. Лопес водеше на Лоренцо Дала Порта (Leopard Racing) по голяма част от дистанцията и той стана 7-и, а след него бе Николо Антонели (SIC58 Squadra Corse).
Местният герой Габриел Родриго (RBA BOE Skull Rider) завърши в топ 10 на домашната си Гран при, който бе в лидерската група, но след това я изпусна и не можа да настигне пилотите в челото, за да стане 9-и. Същото може да се каже и стартиралия от първа позиция Арболино, който стана 10-и


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.