Moto2: Триумф на ветерана Матия Пасини

Ветеранът в клас Moto2 Матия Пасини от екипа на Italtrans Racing спечели по убедителен начин  Гран При на Аржентина. Италианецът, който сякаш преживява ренесанс в кариерата си направи перфектно каране на пистата Термас де Рио Ондо и победи с 0,850 сек. Шави Виерге (Dynavolt Intact GP), а подиума допълни Мигел Оливейра от екипа на Red Bull KTM Ajo, на 1,414 сек от победителя.
За 32-годишния ветеран Пасини това бе състезание №100 в средния клас и той го завърши по перфектен начин. Това е втората му победа в Moto2 и с нея той е лидер в световния шампионат с 38 т. Виерге стартира от първа позиция и поведе, като отвори преднина на челната група, но след това бе изпреварен от Пасини и трябваше да се бори за първия си подиум на сухо състезание. Оливейра стартира 6-и, като направи страхотен рейд напред, за да се закачи за лидерската група в първата обиколка и да финишира 3-и.
Лоренцо Балдасари (Pons HP40) не можа да повтори подиума си от Катар, защото финишира на 3.764 сек. от Оливейра. Алекс Маркес (EG 0,0 Marc VDS) си проигра шансовете за подиум, след като отвори повече завой 5 и излезе извън пистата на 20-ата обиколка в битка с Балдасари. Така Алекс стана 5-и.
Реми Гарднър (Tech 3 Racing) постигна най-доброто си класиране в Moto2, като финишира 6-и след един много добър уикенд в Аржентина. Шампионът в Moto3 Хуан Мир (EG 0,0 Marc VDS) отново стана 7-и, като успя да задържи пилота на Kiefer Racing – Доминик Агеретер зад себе си само на 0.081 сек. Швейцарецът направи страхотно каране за втори път с КТМ. Победителят от катар Франческо Баная (SKY Racing Team VR46) стартира 15-и, но завърши 9-и, като взе 6 т. Топ 10 оформи Марсел Шрьотер (Dynavolt Intact GP).


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.