Moto3: Антонели майстор на мократа Остин, тръгва първи Moto3: Антонели майстор на мократа Остин, тръгва първи

Пилотът на SIC58 Squadra Corse Николо Антонели с Honda ще стартира от първа позиция  утрешното състезание за Гран при на Америкас. Той бе най-бъз на квалификацията на мократа писта в Остин, Тексас в Moto3. Това е първата полпозишън на Антонели след първия старт за миналия сезон в Катар.

Италианецът направи време 2:31.346 в трудните условия на трасето. 23-годишният италианец оглави класирането. Причината е че, пилотите на Sterilgarda Max Racing  Арон Канет и на Leopard Racing Лоренцо дала Порта катастрофираха съответно на завои 7 и завой 11.

Така на първа редица се появи и ново лице. Това е световния шампион за юноши Раул Фернандес, който стана 2-и. Пилотът на Sama Qatar Angel Nieto се нареди на първа редица за първи път. Трети стана Габриел Родриго (Kömmerling Gresini Moto3). Аржентинецът се нареди на първа редица, след като измести от там победителят от предишното състезание Хауме Масия (Bester Capital Dubai). Родриго даде най-доброто си време в последната обиколка на сесията.

Масия е лидер на втора редица. До него са Дарин Биндер (CIP Green Power), който катастрофира на завой 11, но излезе няколко минути преди края на сесията. Канет ще стартира 6-и след катастрофата си. Той ще е пред Тацуки Сасаки (SIC58 Squadra Corse) и Джон Макфий (Petronas Sprinta Racing). Трета редица допълва Алонсо Лопес (Estrella Galicia 0,0), който бе на 1.6 сек. след Антонели. Топ 10 оформи пилотът на Leopard Racing Маркос Рамирес.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *