Moto2: Стартира Triumph Triple Trophy #PoweredByTriumph

С Гран при на Катар този уикенд започна новият сезон 2020 в Moto2. Това е вторият сезон, в който Triumph дава двигатели на класа. Видя се, че трицилиндровият Triumph 765 постави много рекорди – за обиколка и за скорост.  През 2020 г. се очакват още постижения.
За да отбележи тази оспорвана конкуренцията в Moto2, компанията Triumph стартира „Triumph Triple Trophy #PoweredByTriumph“. Той отразява невероятно конкурентния характер на класа. Победата е само едно измерение във всеки състезателен уикенд.

Трофеят  е създаден, за да признае и допълнително възнагради отличилите се състезатели по време на Гран при.

Началото се поставя този уикенд в Катар. Присъждат се точки в три области: най-бърза максимална скорост през уикенда, първа позиция и най-бърза състезателна обиколка. Един или няколко състезатели (в случай на равенство), първи във всяка от тези категории ще получи 7, 6 и 5 точки съответно на всяка Гран При.
The Triumph Triple Trophy #PoweredByTriumph:
Най-висока максимална скорост: 7 т. за най-бързия пилот или пилоти в случай на равенство
Първа позиция: 6 точки за пилота на полпозишън
Най-бърза състезателна обиколка: 5 точки за най-бързия състезател или на повече, в случай на равенство

Победителят е този мотоциклетист, който натрупа най-много точки през целия сезон.

За награда той ще получи мотоциклет Triumph Street Triple RS, който се задвижва от 765-кубиков трицилиндров двигател, с който се завижват и машините от Moto2.

Стийв Сарджънт, главен продуктов директор на Triumph казва: „Ние сме много горди с постигнатото миналата година в Moto2. Но няма да почиваме на лаврите си. Работихме усилено през зимата, за да направим подобрения, използвайки предимствата на данните, събрани в пълния сезон от всички състезания.
Както вече видяхме, тази година започна с повече нови рекорди. Победите са за тези, които използват нашите двигатели от миналата година, а и други с нови мотоциклети се класират на върха. Това означава, че спектакълът на пистата ще изглежда още по-добре тази година. Нямаме търпение да видим какво ще се случи в неделя.
Пускаме и новата надпревара Triumph Triple Trophy #PoweredByTriumph. Целта ни е да дадем шанс на пилотите да спечелят Triumph Street Triple RS в края на годината. Тази серийна  машина разполага с трицилиндровия двигател 765 куб. см. От него разработихме състезателния вариант за Moto 2. Нашият най-специален вариант RS е също толкова подходящ за пистата, колкото и за пътя.“
Състезателният двигател Triumph Moto2 765 куб. см е разработка на водещия в класа мотоциклет Street Triple RS 765 куб. см, произвеждащ повече от 140 к.с. Звукът на машината е същият като на пистата.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.