Moto3: Сузуки бие Фернандес с 8 хилядни в квалификацията на Лосаил

Тацуки Сузуки (SIC58 Squadra Corse) с Honda ще стартира първи в утрешната Гран при на Катар на пистата Лосаил. Той бе най-бърз във втората квалификация на клас Moto3. Времето на японеца бе 2:04,815, като победи само с 0,008 сек. Раул Фернандес (Red Bull KTM Ajo). Трети, на 0,110 сек. остана Алберт Аренас (Aspar Team Gaviota). Тримата са на първа редица.
Това е втората полпозишън в кариерата на Сузуки в Moto3. Имаше много драматичен момент в последната част на първата квалификационна сесия за 2020 г. Сузуки не можа да влезе в последна летяща обиколка поради проблем със седалката. Японският мотоциклетист се върна на пистата, но не успя да премине линията, преди да се развее финалния флаг. Той трябваше да чака и да се моли.

Изглежда нямаше кой да застраши неговото време 2:04.815. Фернандес бе единственият, който бе на крачка от това да го стори.

Бившият световен шампион на юноши излезе от последния завой във въздушния тунел на съотборника си Кайто Тоба. Даде газ, но на можа да подобри времето на Сузуки. Аренас стана трети. Бе последния пилот, който в последната си обиколка премина в Q2. Испанецът за 4-и път тръгва от първа редица в кариерата си.
На втора редица първи е пилотът на CIP Green Power Дарин Биндер. Той бе на 2 десети от Сузуки. До южноафриканеца на втория ред ще бъдат Аи Огура (Honda Team Asia) и Хауме Масия (Leopard Racing).

Андреа Миньо (SKY Racing Team VR46) е на трети ред с 6-о време.

До него е най-бързият дебютант – познатият у нас Дениз Ончу (Red Bull KTM Tech 3) – 8-и. Турчинът изпревари шотландския боец Джон Макфий (Petronas Sprinta Racing).
Топ 10 допълни Тони Арболино(Rivacold Spiners). На 4-а редица той ще бъде заедно с Хереми Алкоба (Kömmerling Gresini Moto3) и Кайто Тоба (Red Bull KTM Ajo). Първите 14 са разделени само със седем десети от секундата.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.