Moto2: Биндер печели в Австралия, храни надежди за титла

Пилотът на Red Bull KTM Ajo Брад Биндер спечели трета победа в Moto2 за сезон 2019. Той бе най-бърз в Гран при на Австралия и запази надежди, че може да спечели световната титла. Делят го 33 т. от лидера в класирането Алекс Маркес (Marc VDS EG 0,0), който финишира 8-и.
Новакът Хорхе Мартин донесе първо и второ място за Red Bull KTM Ajo. Пилотът на Dynavolt Intact GP Том Люти стана 3-и и разликата между него и Маркес в шампионата е 28 т.
Биндер взе холшота от средата на втора редица. След него бе стартиралият от първа позиция Хорхе Наваро (Beta Tools Speed Up). В драматичната първа обиколка Икер Лекуона (American Racing) избута Лука Марини (SKY Racing Team VR46) и Марко Безеки (Red Bull Tech 3 KTM) на завой 4.
Лидерът в шампионата Маркес, имаше невероятен късмет да участва в инцидента. Лекуона получи наказание за дълга обиколка. Бъдещият пилот от MotoGP мина само на милиметри от задното колело на Kalex-а на Маркес.

Отпред дуетът на KTM започна да се откъсва от Наваро и Люти, които водеха своя борба за крайното място на подиума.

Швейцарският пилот се справи по-добре от Наваро на половината състезателна дистанция, въпреки че имаше проблеми със сцеплението на задната част.
Междувременно Маркес започна да се бори с Лоренцо Балдасари (FlexBox HP40), Стефано Манци (MV Agusta Temporary Forward) и Тецута Нагашима (ONEXOX TKKR SAG). Маркес беше 10-и и започна да се придвижва напред.

Отпред, Мартин продължи да оказва натиск върху Биндер, но той се отбраняваше и се отърва от испанеца.

Така постигна 6-а победа в кариерата си в Moto2 и то в същия уикенд, когато подписа за заводски пилот на КТМ в MotoGP през 2020 г. Седем дни от първия си Moto2 подиум, Мартин беше отново на стълбичката, като изпревари Люти.
Четвърти стана Наваро, който успя да избяга от напиращия Балдасари. Италианецът стопи половин секунда в последната обиколка. Реми Гарднър (ONEXOX TKKR SAG) стана 6-и в домашното си състезание. Той изпревари Лекуона в края на състезанието. Маркес стана 8-и, като сега е с 28 т. пред Люти и 33 пред Биндер. само два кръга преди края. Манци и Нагашима оформиха челната десетка.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.