Няма спор. Работещият човек е зависим по отношение на облеклото в офиса. Опитът да съчетаеш придвижването на две колела с деловия делник е обречен. От друга страна е безспорно, че един запален моторджия констатира с огорчение всеки неоползотворен слънчев ден. Неприятно е, когато полезното и приятното са взаимноизключващи се. Хем да си примерен моторист в екип, за да не доказваш теорията, че човекът е „спонтанно” смъртен. Хем в офиса да не се „вееш” като метъл в кожени одежди. Е, вече не е задължително екипът да се отличава от ежедневното облекло.
 

Някъде далече, далече, през два континента в трети, през морета и океани, в Австралия се разказва за… ново поколение мотоекипи. Това са Draggin – дънкови панталони с призвание да предпазват. Те не отстъпват по нито един параграф на висококачествената мотоекипировка и това е резултат от 5-годишна упорита работа и опити. И са първите, и единствени протекторни дънкови панталони, маркирани са с европейски сертификат за качество (CE), след като издържат строги лабораторни тестове за здравина и запалимост. Draggin издържат 8 секунди на симулацията на триене с асфалт.
 

Справка – това е с 4 секунди повече от всеки друг чифт протекторни дънки. Рецептата за здравината им се крие в комбинацията от Kevlar и Dyneema – двата най-устойчиви текстилни материала, които в комбинация гарантират 40% повече издръжливост. Dyneema е плод на труда на датска лаборатория и не случайно се използва с индустриални цели: рибарски мрежи, кабели, предпазни ръкавици, въжета, униформи във фабрики. Устойчив на UV-лъчение и химикали. Звучи налудничаво, но нишка на Dyneema е с 15 пъти по-здрава от същия размер стоманено влакно. Предимството е, че здравината му не влияе на теглото. Макар и синтетични, тъканите са меки, проветриви, еластични и хипоалергични. Друг тест изпробва издръжливостта на шевовете. Справяйки се отличнo с всички предизвикателства, екипът смело се запътва към пистата, където изпробват дънките върху самия асфалт и то със 102 км/ч. Опитното им зайче споделя: „Каръшко е да те влачат с мотор, за да тестваш дънки, но се оказах късметлия, защото Draggin се представиха блестящо.” С две думи – отървал е кожата.
 

В момента дънките са официална униформа на моторизираните парамедици и на пожарната бригада на мотоциклети в Калифорния. Предпочитат ги куриерски служители на скутери, както и учениците на мотоциклетна школа Honda. Разпространени са в 35 държави, а от заводите им излизат по милион чифта за емблематични вериги като Levis, Wrangler и Quicksilver. Шият и за КТМ. Поддръжката им е елементарна. Дори и водонепромокаемите модели се перат както обикновен чифт дънки и не се нуждаят от повторно импрегниране чак до 20-тото изпиране. Споменах непромокаеми! Запазена марка на летния сезон са кратките, неочаквани бури. Не е лош вариант да си именно с водоустойчиви дънки, когато започне да се лее дъжд, а ти си едва на първия светофар по пътя за дома. С голямото си разнообразие (мъжки и дамски модели дънки, освен това – якета, камуфлажни панталони, аксесоари и протектори).
 

Draggin привличат вниманието на Fashion Group International (FGI). Линиите Slix, Minx, Biker и Silverbacks биват отличени с номинация за иновативност. В колекцията има и класически дънкови панталони. Дамската линия вече е обиколила модните дефилета и е увековечена във фонда на Fashion TV. Истински „флирт” между сигурност и сексапил. Тъмни на цвят, с предизвикателна ниска талия и впити крачоли, лесно биха се вписали в гардероба на взискателната моторджийка. Както ласкателно гласи рекламата им – „Някои неща просто заслужават добра протекция”. Изборът от размери е облекчение за потребителя – по 8 мерки от почти всеки модел, като в каталозите е отбелязано, че дължината на всички подлежи на корекция.

Moto Club

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020   От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.        На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.        Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0