„Мегапорт Рейсинг“ стартира сезона за нови титли

Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев записаха най-успешната година за клуба. Взеха титли в шампионатите на България, Сърбия и зона Балкани на ФИА. Официалното закриване на сезона се състоя в новия продажбено-сервизен център ŠKODA в Дружба. Шампионската кола Skoda Fabia R5 е изложена за почитатели и клиенти на Skoda в продажбено-сервизния център от началото на годината и ще остане там до 17 януари.

В сезон 2019 със своя автомобил Skoda Fabia R5 Ангелов и Гаджев успяха да запишат 8 победи в рали, рали-спринт и планинско.

Второ място в рали „България“, победа в „Сливен“ и „Твърдица“, и трето в генералното на рали „Сърбия“ с първи резултат от екипажите за националния шампионат осигури 225,20 т. за генералното класиране в нашия рали шампионат.  Това е нова и втора поредна титла за Мирослав Ангелов и „Мегапорт Рейсинг“. С навигатора си Георги Гаджев сапърви и в клас RC2 на националния шампионат. „Мегапорт Рейсинг“ първи в отборното класиране със 75 т.

Тандемът спечели Европейския рали трофей в зона Балкани в най-високия клас – ЕRT1. Това се дължи на победите си в България, 3-то място в  рали „Сърбия“ и 4-то в „Ешок“ в Турция. В подготовката за рали „Сърбия“ Ангелов и Гаджев спечелиха две ралита в западната съседка – „Валево“ и „Джердап Рали“. Това им осигури титла в отворения клас на националния шампионат на Сърбия. Тя е за пилотите, които не са заявени за генерално класиране в първенството, но имат събрани точки в състезания от годината.
„Мегапорт Рейсинг“ постигна три победи в рали-спринта, на всички състезания, в които участва – във Видин, Бургас и Сливен. Ангелов загуби титлата в рали-спринта с една точка. Кръгът в Сливен не бе признат за крайното класиране. Вместо него имаше старт в Ихтиман, който Ангелов и Гаджев пропуснаха поради съвпадане на дати с предварително изготвената състезателна програма на екипа.

Екипажът записа и една победа в кръг от планинския шампионат – в „Раховец-Лясковец“, където участва като подготовка за рали „Твърдица“.

През сезон 2020 г. „Мегапорт Рейсинг“ планира да закупи нов автомобил Skoda Fabia R5 Evo, с който да защити титлите си. Моделът вече се доказа в световния рали шампионат в категорията WRC2, както и в много регионални ралита на ФИА. Това е по-бърз и надежден автомобил от първата генерация R5. Визуално Fabia R5 Evo има малки промени във фаровете, предната и задната броня, но голяма еволюция отвътре.
В 10 000 тестови часа с автомобила Skoda Motorsport успя да увеличи хода на окачването в двете конфигурации – асфалт и макадам с 30 мм. Това подобрява сцеплението. Центърът на тежестта е снижен, охлаждането е подобрено с нов радиатор и оптимизирана електрическа помпа. Нов електронен блок осигурява повишаване на мощността в зависимост от условията с 3 к.с. R5 Evo има подобрено управление, спирачна система, омасляване и надеждност, както и снижени разходи за ревизия.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.