Масимо Ривола ще бъде изпълнителен директор на Aprilia Racing Масимо Ривола ще бъде изпълнителен директор на Aprilia Racing

Групата Piaggio обяви, че от 7 януари 2019 г. Масимо Ривола ще поеме поста на главен изпълнителен директор на Aprilia Racing.

47-годишният Масимо Ривола е специалист в моторспорт бизнеса, а също фен на мотоциклетите и на марката Aprilia. Той има и опит от 21 сезона и повече от 300 Гран При във Формула 1. Ривола прекара 12 години на питлейна с Minardi, Toro Rosso. Със седем сезона в Скудерията, той е най-дългогодишният спортен директор в историята на Ferrari. Работил е с големи шампиони, включително Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел. През последните три години Ривола ръководи Академията за пилоти на Ferrari.  От Академията излезе младият пилот Шарл Льоклер, който дойде от Формула 3, а вече е зад волана на колата във Формула 1 от Маранело.

Назначаването на Ривола, ще донесе в MotoGP неговият огромен опит, натрупан във Формула 1. Това е още една важна стъпка по пътя на консолидирането на състезателното подразделение от Ноале и потвърждаването на ангажимента на Piaggio Group да развива проекта си в MotoGP.

С новия шеф, Aprilia Racing продължава да оформя силния си екип, особено след подписването с новия пилот на тима Андреа Ианоне, който е новия съотборник на Алеиш Еспаргаро. Освен това в тима идва Брадли Смит като тестов пилот, заедно с двамата нови шефове на екипи с доказан опит – Антонио Хименес и Фабрицио Чекини.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *