Колин Едуардс стана първият посланик на две колела на марката Akrapovič Колин Едуардс стана първият посланик на две колела на марката Akrapovič

Компанията Akrapovič обявиха, че първият им световен шампион Колин Едуардс става посланик на марката на две колела и ще продължи отношенията със словенския производител, които са го превърнали във важна част от историята на компанията. Тази чест бе оказана на Едуардс в знак на признание за постиженията на американеца в спечелването на шампионската титла в WorldSBK през 2000 г. с неговата Honda, екипирана с Akrapovič. Така той стана първият носител на короната с продукт на словенската фирма. Едуардс повтори успеха си в шампионата през 2002 г., а първоначалният му триумф отвори пътя на Akrapovič към световните върхове. Сега компанията има над 100 световни шампиони в много дисциплини.

Едуардс е първият мотоциклетен пилот, който ще бъде посланик на марката Akrapovič, а и е много важно за развитието на компанията, защото не само използваше изпускателните системи на Akrapovič, котато караше шампионата на WorldSBK, но и се състезаваше за различни производители в MotoGP. Повечето от тях използваха изпускателната система Akrapovič. Освен това Едуардс два пъти спечели престижната надпревара „8 часа на Сузука“, с оборудван с Akrapovič мотоциклет Honda. Едуардс продължава да се състезава с Акрапович, докато не се оттегли от върха на спорта през 2014 г. Неговият принос, участието и опитът на Akrapovič за различни машини в различни дисциплини е първостепенно в участието му и успеха с марката.

Повече за това, което Едуардс ще прави като посланик на марката Akrapovič, ще бъде обявено н началото на новата година. Той посети предприятията на Akrapovič в Иванчна Горица и производствените съоръжения в Църномели. Едуардс като посланик на марката беше гост на традиционната среща на всички служители на компанията преди Нова година. Дори една от конферентните зали бе наречена на негово име. Той получи специална възпоменателна плака от Игор Акрапович в чест на своите постижения и затова, че стана първият световен шампион на компанията.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *