Мартин Милев прогресира в европейското първенство за АТV-та

Тази година България има представител в сериите ITP European Quadcross – всъщност това е европейският шампионат за АТV-крос. Това е едва 16-годишният Мартин Милев, който прави дебют в зрелищното първенство и се състезава с Yamaha YFZ450R.
Досега са минали два кръга от началото на шампионата – във Франция и Италия. Във Франция българския пилот нямаше късмет и скъса верига, което го изпрати на 15-тото място, но във втория манш наме 16-ти и 16-ти в крайното класиране. В Италия Мартин финишира на 17-та позиция в генералното е на 17-то място във временното подреждане за шампионатата.
ITP European Quadcross е истинско предизвикателство за състезателите, не само заради силната конкуренция, но и заради продължителността на маншовете (30+2). Лидер в шампионата с пълен актив от 100 т. до момента е Едгарс Менгелис, а в челната десетка са още имена като Андреа Чезари джуниър и Ман Ван Гринсвен. Преди години в ITP European Quadcross участие бе взел и един от най-добрите АТВ-състезатели на България – Николен Кушев.
Следващото предизвикателство за Мартин Милев пък е на 17 май, когато в Дания ще бъде третият кръг от европейския шампионат за АТV-крос.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.