Българските състезатели по спийдуей в топ 5 в шампионата на Румъния

В румънския град Сибиу се състояха първия и втория кръгове от шампионата по спийдуей на Румъния, а българските състезатели влязоха без проблем в челната петица.
В първия кръг в събота Чавдар Чернев събра 11т. в редовните серии и завърши на второ място, като се класира за финала. В него Чернев демонстрира класа, но допусна да бъде победен от Патрик Наги, което му отреди второто място в крайното подреждане. Във финала участва още един българин – Милен Манев. В редовните серии бе събрал 14 т. но във финалната серия остана последен, завършвайки на 4-о място в крайното класиране.
При мъжете стартираха и две от младите надежди на българския спидуей-Христо Христов и Жулиен Димитров. Христов се представи отлично, като спечели две победи и записа три втори места в сериите и с 12 т. зае петата позиция. Димитров с две точки се класира на 14-о място. Победител в състезанието стана Патрик Наги, а третата позиция отиде в Адриан Георге.
В надпреварата при младежите българската доминация бе пълна, след като Христо Христов грабна победата, а Жулиен Димитров завърши на второ място. Трети остана Андрей Попа.
Във втория кръг от индивидуалния шампионат Милен Манев завърши на второ място. Той събра 14 т. в редовните серии, след като бе победен от другия българин Чавдар Чернев и се класира за финала. Място в последната серия намери и Чернев, който също приключи с 14 т., като единствено загуби точки от румънеца Георге още в 1-а серия от надпреварата. Така за определяне на първите четирима в състезанието на старт застанаха двамата българи в компанията на Георге и Наги, който спечели полуфинала.
20-годишният Христов отново се представи силно, събра 11 т. и се класира за полуфинала. Там зае второ място, с което стана 5-и в крайното подреждане, като повтори постижението си от предишния ден . С актив от 8 т., зае 8-о място при мъжете.
При младежите българската доминация отново продължи, като този път нашите представители си размениха местата на почетната стълбичка. Първото място спечели Жулиен Димитров, а победителят от първия кръг Христо Христов остана втори. Трети завърши Драгош Мош.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.