Маркес печели BMW M Award за 7-и път

Марк Маркес може да си направи цял гараж от автомобили BMW в родни си дом в Сервера. В края на този сезон, той се сдоби с BMW X4 M.
Марк Маркес остава в свой собствен клас. През този сезон той бе коронован за световен шампион за осми път. Във висши клас MotoGP пък е за 6-и. При него обаче няма празно, когато става въпрос за желаната награда BMW M. Тя се дава за най-бързия пилот в квалификациите. През 2019 г. той беше най-бързият квалификатор за седма поредна година и отново спечели BMW M Award.

От 2003 г. наградата BMW M е един от най-важните неща на ангажимента на BMW M GmbH към шампионата като „Официален автомобил на MotoGP“.

В края на всеки сезон BMW M GmbH награждава мотоциклетиста, събрал най-много точки от квалификациите на MotoGP с изключителен и мощен автомобил BMW M. Наградата се връчва в събота, след квалификацията на последното състезание за сезона. В случая това стана във Валенсия. Автомобилът, който Маркес получи през 2019 г. е BMW X4 M Competition (комбиниран разход на гориво: 10.5 л на 100 км, комбинирани емисии на CO2 – 239 г/км) в Toronto Red Metallic.
Той бе предоставен на Маркес във Валенсия от Кармело Еспелета, изпълнителен директор на Dorna Sports; Маркус Флаш, изпълнителен директор на BMW M GmbH; и Мануел Тероба, изпълнителен директор на BMW Group за Испания и Португалия.

BMW X4 M Competition е един от моделите, с които BMW M GmbH разширява предлагането на високопроизводителни автомобили в секторите за спортна активност и купета за спортни активности.

В BMW X4 M Competition е с най-мощния бензинов 6-цилиндров редови двигател за BMW M. Новоразработеният високооборотен агрегат с технология M TwinPower Turbo генерира максимална мощност от 375 кВт или 510 к.с. Той е с 3-литровия работен обем. Върховият въртящ момент е от 600 Нм. Новият високоефективен двигател се обединява с 8-степенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic. Той използва новата система M xDrive за задвижване на всички колела, за да насочи силата си към пътя. BMW X4 M Competition спринтира от 0 до 100 км/ч за 4,1 сек. Ексклузивни са спортното оборудване,пакетът M Competition, изпускателната система M Sport и външният карбонов пакет.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.