Маркес няма да е 100% възстановен за последния тест

Шампионът на MotoGP Марк Маркес няма да бъде на 100% възстановен за последния предсезонен тест в кралския клас заради претърпения инцидент миналата седмица на испанската писта Херес. Той катастрофира в последния уикенд на февруари със скорост 125 км/ч и размести рамото си в частния тест на Repsol Honda.
Въпросната подготовка на японския тим бе намалена от два на един ден заради лоши атмосферни условия, но Маркес и Дани Педроса заявиха, че е преминала по план и са свършили доста работа с обновения си двигател.
Шампионът обаче все още чувства дискомфорт и не смята, че ще може да даде 100% от себе си в Катар в края на следващата седмица. „Стъпка по стъпка вървя към пълно възстановяване, но това ще отнеме време. В Катар няма да бъда на 100% готов“, каза Маркес.
Той допълни, че в тези предсезонни тестове тимът му е в много по-добра форма в сравнение с миналата година, но също така отбеляза, че не е направен особен прогрес от края на изминалия сезон, а тепърва обновеният двигател се напасва с електрониката.