Mahindra възроди Jawa и представи модела Jawa Forty Two

Наскоро индийската компания Mahindra възроди култовата у нас марка Jawa, за което писахме в сайта. Сега наскоро бе представен и нов модел – Jawa Forty Two. Това не е японско копие, а нов мотоциклет, построен, за да съхрани класическия архаичен стил на марката от 50-те години.
Така новата Jawa ще бъде в три модификации: 2 класически – Jawa и Jawa Forty Two, и Jawa Perak, който ще е като бобър и ще има друг мотор с обем 334 куб. см. Другите два варианта ще бъдат със стилизиран двигател от Mahindra Mojo, който е с течно охлаждане и обем 293 куб. см, с мощност 27 к.с. и 28 Нм въртящ момент. Същият двигател се използва и от френския гигант Peugeot за новите си малокубатурни концепции Р2Х.
В мотоциклета има куп съвременни елементи – класическа ABS, 280 мм преден спирачен диск с 4-бутални апарати, задни барабанни спирачки, хромирани колела със спици 90/90-17 и 120/80-17. Естествено, във фара е интегриран скоростомера. Първите продажби на новият Jawa ще бъдат насочени към азиатския пазар и по-точно на индийския.  След време Mahindra може да атакува и Европы, но засега няма потвърждение.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.